Pinterest

Csicseriborsós, kókusztejes sütőtökleves a hideg napokra

Vitamindús, melengető sütőtökleves, amely a csicseriborsótól lesz még krémesebb és rendkívül gyorsan elkészül.
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék

1 kis doboz kókusztej

2 gerezd fokhagyma

1 tk. őrölt római kömény

1 tk. őrölt koriander

½ tk. cayenne bors

5 dl alaplé

citrom



bors

olívaolaj

kókuszpehely

tökmag

tökmagolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék

1 kis doboz kókusztej

2 gerezd fokhagyma

1 tk. őrölt római kömény

1 tk. őrölt koriander

½ tk. cayenne bors

5 dl alaplé

citrom



bors

olívaolaj

kókuszpehely

tökmag

tökmagolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur CsicseriborsóVapeur Csicseriborsó
  1. lépés 1
    1. Hevítsünk olajat egy lábosban és szórjuk bele a római köményt, koriandert és cayenne borsot és kevergessük 1-2 percig, majd reszeljük hozzá a fokhagymát is. Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg.
  2. lépés 2
    2. Tegyük bele a csicseriborsót és a sütőtökös krémelves keveréket, majd sózzuk, borsozzuk és öntsük fel az alaplével. Főzzük a forrástól számított 5 percig.
  3. lépés 3
    3. Ezidő alatt száraz serpenyőben pirítsuk meg kissé a kókuszpelyhet.
  4. lépés 4
    4. Ha leves megfőtt, öntsük fel a kókusztejjel, botmixerrel pürésítsük, majd ízesítsük egy kevés citromlével.
  5. lépés 5
    5. Tálaláskor szórjunk a leves tetejére a kókuszpehelyből és a tökmagból, valamint pár csepp tökmagolajat is öntsünk rá.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET