Citromos csirkefasírtok szardellás vajbabbal
Újhullámos, szardellával megbolondított vajbab főzelék az újdonságokat szeretőknek. Az ellenállhatatlan és könnyed kulináris élményért fogyasszuk aranybarnára sütött citromos csirkefasírtokkal.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott vágott vajbab
5 dkg vaj
5 db szardella filé
fél citrom leve
50 dkg darált csirkehús
2+2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán
1 citrom reszelt héja
2 teáskanál friss vagy szárított oregánó (kerülhet bele más zöldfűszer is)
1 tojás
só, bors
5 dkg vaj
5 db szardella filé
fél citrom leve
50 dkg darált csirkehús
2+2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán
1 citrom reszelt héja
2 teáskanál friss vagy szárított oregánó (kerülhet bele más zöldfűszer is)
1 tojás
só, bors
hozzávalók 4 személyre
400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott vágott vajbab
5 dkg vaj
5 db szardella filé
fél citrom leve
50 dkg darált csirkehús
2+2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán
1 citrom reszelt héja
2 teáskanál friss vagy szárított oregánó (kerülhet bele más zöldfűszer is)
1 tojás
só, bors
5 dkg vaj
5 db szardella filé
fél citrom leve
50 dkg darált csirkehús
2+2 gerezd fokhagyma
5 dkg reszelt parmezán
1 citrom reszelt héja
2 teáskanál friss vagy szárított oregánó (kerülhet bele más zöldfűszer is)
1 tojás
só, bors
- lépés 1Egy fazékban forraljunk vizet, adjunk hozzá sót, és 1-2 percig főzzük a Bonduelle vajbabot, majd szűrjük le és tegyük félre.
- lépés 2Olvasszunk vajat egy serpenyőben, közben daraboljuk fel apróra a szardella filét és 2 gerezd fokhagymát (reszelhetjük is), majd adjuk őket a vajhoz. Addig kevergessük kis lángon, ameddig a szardella szinte szétolvad a vajban.
- lépés 3Ekkor adjuk hozzá a vajbabot, keverjük jól össze, sózzuk, (de óvatosan, mert a szardella sós) borsozzuk, és locsoljuk rá a citrom levét.
- lépés 4A darált csirkéhez adjuk a parmezánt, citromhéjat, 2 gerezd reszelt fokhagymát, oregánót, tojást, sót és borsot. Keverjük jól össze és hagyjuk állni 20 percig.
- lépés 5Formázzunk belőle kisebb golyókat és lapítsuk el őket, majd serpenyőben egy kis olajon vagy sűtőpapírral bélelt tepsiben, 180 °C-on süssük őket, ameddig aranybarnák lesznek.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett
Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Currywurst curry szószos babbal
Tegyük izgalmasabbá a berliniek kedvenc street food receptjét Bonduelle currys babbal és finom körítéssel. A kisütött, felszeletelt grillkolbászokat curry szószos fehérbabbal a tetején tálaljuk, mellé kis adag, apróra kockázott, friss zöldségekből összeállított salátát és grillezett pita szeleteket kínáljunk.
Fedezze fel ezt is...