1. >Receptek
  2. >Citromos csirkefasírtok szardellás vajbabbal

Citromos csirkefasírtok szardellás vajbabbal

Újhullámos, szardellával megbolondított vajbab főzelék az újdonságokat szeretőknek. Az ellenállhatatlan és könnyed kulináris élményért fogyasszuk aranybarnára sütött citromos csirkefasírtokkal.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott vágott vajbab

5 dkg vaj

5 db szardella filé

fél citrom leve

50 dkg darált csirkehús

2+2 gerezd fokhagyma

5 dkg reszelt parmezán

1 citrom reszelt héja

2 teáskanál friss vagy szárított oregánó (kerülhet bele más zöldfűszer is)

1 tojás

só, bors
hozzávalók 4 személyre
400 g Bonduelle Vapeur fagyasztott vágott vajbab

5 dkg vaj

5 db szardella filé

fél citrom leve

50 dkg darált csirkehús

2+2 gerezd fokhagyma

5 dkg reszelt parmezán

1 citrom reszelt héja

2 teáskanál friss vagy szárított oregánó (kerülhet bele más zöldfűszer is)

1 tojás

só, bors
  1. lépés 1
    Egy fazékban forraljunk vizet, adjunk hozzá sót, és 1-2 percig főzzük a Bonduelle vajbabot, majd szűrjük le és tegyük félre.
  2. lépés 2
    Olvasszunk vajat egy serpenyőben, közben daraboljuk fel apróra a szardella filét és 2 gerezd fokhagymát (reszelhetjük is), majd adjuk őket a vajhoz. Addig kevergessük kis lángon, ameddig a szardella szinte szétolvad a vajban.
  3. lépés 3
    Ekkor adjuk hozzá a vajbabot, keverjük jól össze, sózzuk, (de óvatosan, mert a szardella sós) borsozzuk, és locsoljuk rá a citrom levét.
  4. lépés 4
    A darált csirkéhez adjuk a parmezánt, citromhéjat, 2 gerezd reszelt fokhagymát, oregánót, tojást, sót és borsot. Keverjük jól össze és hagyjuk állni 20 percig.
  5. lépés 5
    Formázzunk belőle kisebb golyókat és lapítsuk el őket, majd serpenyőben egy kis olajon vagy sűtőpapírral bélelt tepsiben, 180 °C-on süssük őket, ameddig aranybarnák lesznek.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péks...

    Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.

  • Húsvéti sonkaleves buggyantott tojással

    Kiadós, ízletes leves recept a húsvéti sonka főzőlevének felhasználásával, rengeteg zöldséggel és fe...

  • Mini padlizsán pizza

    Ha a nagy melegben nem kívánod a nehezebb kelt tésztát, készíts pizzát padlizsánból! Balzsamecetes-o...