Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P30M
Recept képe
Pisztáciapesztós cukkinileves zöldborsóval és fehérbabbal

Pisztáciapesztós cukkinileves zöldborsóval és fehérbabbal

30 perc
Vapeur zsenge zöldborsó
Vapeur zsenge zöldborsó
Vapeur Canellini fehérbab
Vapeur Canellini fehérbab
cukormentes
vegetárianus
mustármentes
szójamentes
zellermentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes
gluténmentes

Hozzávalók

  • A leveshez
    200 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
    1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab konzerv
    1/2 kg cukkini
    1 hagyma
    1 gerezd fokhagyma
    1 l alaple / víz
    1 kis görögjoghurt
    1/2 citrom

    bors
    olívaolaj
     
    A pesztóhoz:
    10 dkg pisztácia
    2 nagy marék bazsalikom
    2 gerezd fokhagyma
    5 dkg parmezán
    1/2 citrom leve

    bors
    olívaolaj

Elkészítés

Egy lábosban melegítsük fel az olajat és dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a szeletelt fokhagymát.
Kockázzuk fel a cukkinit és dobjuk a lábosba ezt is, majd pároljuk pár percig.
Adjuk hozzá a Bonduelle zöldborsót és fehérbabot, majd öntsük fel alaplével, sózzuk, borsozzuk. Miután felforrt, kis lángon főzzük pár percig.
Ameddig a leves fő, készítsük el a pesztót: helyezzük késes robotgépbe a pisztáciát és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Pürésítsük miközben fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat.
A joghurtba reszeljük bele a fél citrom héját és facsarjuk bele a levét is, majd keverjük krémesre.
Tálalásnál kanalazzunk a levesre a joghurtból és a pesztóból is, friss bagettet is kínálhatunk mellé.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!