Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P80M
Recept képe
Klasszikus bolognai ragu Légumio fusillivel

Klasszikus bolognai ragu Légumio fusillivel

80 perc
Légumio Csicseriborsó és kukorica fussili
Légumio Csicseriborsó és kukorica fussili

Hozzávalók

  • 1 doboz Bonduelle Legume csicseriborsó fusilli
    500 g darált marhahús
    100 g bacon
    1 közepes sárgarépa
    2 db szárzeller
    1 közepes vöröshagyma
    1 konzerv hámozott paradicsom vagy passata
    1,5 dl száraz vörösbor
    3 dl víz vagy alaplé
    olívaolaj
    frissen őrölt feketebors
    1-2 babérlevél
    2 gerezd fokhagyma
    1 kk szárított rozmaring

    opcionális: 1 ek worchester szósz
    tálaláshoz bazsalikomlevél és parmezán

Elkészítés

1. Elsőként kevés olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott szalonnát/bacont, ha túl sok zsír sülne ki belőle, öntsünk ki annyit, hogy csak egy kevés maradjon.

2. Adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, pár perc múlva pedig az apróra vágott répát és szárzellert. Pároljuk, pirítsuk, ha egy picit már odakapott, adjuk hozzá a darálthúst és pirítsuk fehéredésig.

3. Ekkor adjuk hozzá a vörösbort, majd a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, a reszelt fokhagymát, a rozmaringot és worcester szószt (ha használunk).

4. Öntsük hozzá a vizet (vagy alaplevet) és alacsony lángon 50-60 percig rotyogtassuk. Közben időnként keverjük át és figyeljük, hogy nem igényel-e több vizet.

5. Főzzük ki a Légumio csicseriborsó fusillit a csomagolás utasításai szerint, majd tálaljuk a bolognai raguval. Szórjunk rá reszelt parmezánt és díszítsük bazsalikom levéllel. (A ragu több főre is elegendő, lefagyaszthatjuk vagy hűtőben néhány napig eláll.)

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!