Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P30M
Recept képe
Brokkoli pestós Légumio penne

Brokkoli pestós Légumio penne

30 perc
Légumio Vöröslencse és sárgarépa penne
Légumio Vöröslencse és sárgarépa penne

Hozzávalók

  • 1 doboz Bonduelle Legumio vöröslencse penne
    500 g brokkoli
    2-3 gerezd fokhagyma
    500 g ricotta
    1 citrom
    chilipehely
    fenyőmag
    parmezán

    bors

Elkészítés

1. Sós, lobogó vízben főzzük a rózsáira szedett brokkolit rövid ideig, hogy a friss zöld színét megőrizzük (2-3 perc), majd öblítsük le hideg vízzel.

2. Egy késes aprítóban vagy turmixgépben pürésítsük a brokkoli 2/3-át 1 gerezd fokhagymával, egy nagy csipet chili pehellyel, olívaoljjal, sóval, borssal és egy facsarásnyi citromlével (előtte reszeljük le a citrom héját és tegyük el).

3. A ricottát keverjük össze egy csipet sóval és a citromhéjjal.

4. Főzzük ki a Légumio pennét a dobozon található utasításoknak megfelelően.

5. A maradék brokkolit, amit nem pürésítettünk, egy forró serpenyőben, kevés olívaolajon pirítsuk rövid ideig (1-2 perc), majd az utolsó pillanatban adjunk hozzá egy gerezd reszelt fokhagymát és forgassuk össze vele.

6. Tálalásnál keverjük össze a brokkoli pestót a Légumio pennével és a pirított brokkolival, majd tálaljuk a tetején 1-1 nagy kanál citromos ricottával, parmezánnal és óvatosan megpirított fenyőmaggal.  

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!