összetevők
Karfiol (40%), Brokkoli (30%), Hullámos karikára vágott sárgarépa (30%)
nyomokban tartalmazhat Zellert.
tápérték
100g | |
---|---|
Energia (kJ) | 113 kJ |
Energia (kcal) | 27 kcal |
Zsír (g) | 0,3 g |
- amelyből telített zsírsavak (g) | 0,1 g |
Szénhidrát (g) | 3,3 g |
- amelyből cukrok (g) | 2,0 g |
Rost (g) | 2,5 g |
Fehérje (g) | 1,5 g |
Só (g) | 0,08 g |
Elkészítés
Óvjuk a felolvadástól! A felengedett terméket ne fagyassza újra!
Hőkezelés
Minőségét megőrzi: -6°C-on: egy hétig, -12°C-on: egy hónapig, -18°C-on: a csomagoláson jelzett hónap végéig.
Fedezze fel receptjeinket
Pirított karfiolrizs zöldségekkel és tojással
Pirított ázsiai fogás rizs- vagy tésztaalap helyett karfiolrizzsel. Szójaszósz, gyömbér, fokhagyma és chili adja meg a recept alapízét, friss zöldségek teszik változatossá, teljes fogássá pedig a feltétként adott chiliolajos tükörtojás teszi.
Gluténmentes karfiolrizs köret
Tippünk: az apróra vágott karfiol kitűnően helyettesítheti a rizst! Használjunk akár friss vagy fagyasztott zöldséget, az egyetlen serpenyőben elkészíthető étel remek gluténmentes alternatíva! Ha még nem próbáltuk, itt az ideje, hogy karfiolrizst készítsünk!
Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével
Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencsével, quinoával, tahinis-citromos öntettel, petrezselyemmel és gyorsan savanyított lilahagymával. Önálló fogásként is megállja a helyét.