1. >Receptek
  2. >Zöld minestrone friss pesto-val

Zöld minestrone friss pesto-val

Ezt az élénkzöld levest nyáron is érdemes fogyasztanunk, mert kiváló módja a folyadékpótlásnak, friss ízeivel pedig az egész család kedvence lehet. Tartalmasságát a zöldségeken kívül rizsszem tészta és friss spenót adja, pikáns ízét pedig a házilag készült pesztó.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
30 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab

1 db hagyma

2+2 gerezd fokhagyma

2 zeller szár

2 nagy marék bébispenót

3 kisebb szem burgonya

1 szál friss rozmaring

kis marék friss kakukkfű

12 dkg rizsszem tészta

1,5 l víz vagy alaplé

nagy csokor bazsalikom

1 citrom

5 dkg enyhén pirított fenyőmag

5 dkg parmezán

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab

1 db hagyma

2+2 gerezd fokhagyma

2 zeller szár

2 nagy marék bébispenót

3 kisebb szem burgonya

1 szál friss rozmaring

kis marék friss kakukkfű

12 dkg rizsszem tészta

1,5 l víz vagy alaplé

nagy csokor bazsalikom

1 citrom

5 dkg enyhén pirított fenyőmag

5 dkg parmezán

olívaolaj



bors
  1. lépés 1
    Vágjuk apróra a hagymát és a zellerszárat, majd egy lábosban olívaolajon pároljuk meg.
  2. lépés 2
    Kb. 5 perc után adjunk hozzá 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és a friss, felaprított rozmaringot és kakukkfüvet, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Öntsük fel az alaplével, forraljuk fel, tegyük bele az apróra felkockázott burgonyát és főzzük kb. 10 percig (amíg a krumpli majdnem megfő).
  4. lépés 4
    Ezalatt a pestóhoz tegyük késes robotgépbe a bazsalikomot, 2 gerezd fokhagymát, a parmezánt és fenyőmagot, valamint az olívaolajat és a citrom reszelt héjat és levét, sózzuk és pürésítsük. Ha szükséges adjunk hozzá még olívaolajat.
  5. lépés 5
    Adjuk a leveshez a zöldborsót és a fehérbabot, valamint a rizsszem tésztát és főzzük ameddig a tészta megpuhul. Az utolsó pillanatban adjuk hozzá a friss spenótot is.
  6. lépés 6
    Tálaljuk ki a levest, tegyünk a tetejére a pestóból és reszeljünk rá parmezánt.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péks...

    Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.

  • Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

    A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti br...

  • Vajbableves csirkével és vargányagombáva...

    Enyhén savanykás, joghurtos leves recept vajbabbal és zöldhüvelyű vágott zöldbabbal, csirkével és va...