1. >Receptek
  2. >Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 kis doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 csomag leveles tészta

30 dkg spárga

10 dkg bacon

15 dkg ricotta

1 dl tejszín

2 tojás + 1 tojássárgája

1 citrom

5 dkg parmezán

friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 kis doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 csomag leveles tészta

30 dkg spárga

10 dkg bacon

15 dkg ricotta

1 dl tejszín

2 tojás + 1 tojássárgája

1 citrom

5 dkg parmezán

friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Csíkozzuk fel a bacon-t és egy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk ropogósra.
  2. lépés 2
    Keverjük ki a ricottát a 2 egész tojással és a tejszínnel. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt, az apróra vágott zöldfűszereket és a Bonduelle Vapeur zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Tekerjük ki a levelestésztát egy tepsire és kanalazzuk rá a ricottás krémet. Simítsuk el úgy egyenletesen, hogy a tészta szélein 2 cm-t szabadon hagyunk.
  4. lépés 4
    A spárga fásabb végeit vágjuk le, majd helyezzük a levelestésztára egymás mellé és szórjuk meg a bacon darabokkal. Reszeljük rá a citrom héját és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
  5. lépés 5
    A tojássárgájával kenjük meg a tészta széleit és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára. Tálaláskor friss citromlével is meglocsolhatjuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péks...

    Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.

  • Karácsonyi pulykarolád borsópürével

    A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsb...

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...