Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.
Közepes nehézségű
2 személy
40 perc
30 perc
Hozzávalók
2 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur fagyasztott Zöldborsó
1 csomag levelestészta
1 vöröshagyma
2 marék spenót
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
10 dkg cheddar sajt
1 tojássárgája
szerecsendió
só
bors
olaj
szezámmag
hozzávalók 2 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur fagyasztott Zöldborsó
1 csomag levelestészta
1 vöröshagyma
2 marék spenót
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
10 dkg cheddar sajt
1 tojássárgája
szerecsendió
só
bors
olaj
szezámmag
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
A hagymát szeleteljük fel vékonyan és gyakori kevergetés mellett, kevés olajon, kis fokozaton karamellizáljuk. Néha adjunk hozzá egy-egy kiskanálnyi vizet, ha szükségét érezzük. A vége felé keverjünk hozzá egy kiskanálnyi kakukkfüvet, az apróra vágott fokhagymát és reszeljük bele a szerecsendiót.
lépés 2
A zöldborsót tegyük forrásban lévő vízbe 3 percig, majd szűrjük le és adjuk a hagymához.
lépés 3
Adjuk a hagymás keverékhez a spenótot is és keverjük el, sózzuk, borsozzuk.
lépés 4
Terítsük ki a leveles tésztát és vágjunk kb. 10x10 cm-es négyzeteket belőle.
lépés 5
Tegyünk a töltelékből a négyzet egyik felére, szórjunk rá kis adag sajtot és hajtsuk össze. Villával nyomkodjuk össze a tészta széleit.
lépés 6
Kenjük le a tetejüket felvert tojássárgájával, szórjuk meg szezámmaggal és egy késsel ejtsünk metszéseket a péksüteményeken.
lépés 7
Helyezzük a 200 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük 20-30 percig, ameddig aranybarna lesz a teteje.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Karácsonyi pulykarolád borsópürével
A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsb...
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...