1. >Receptek
  2. >Sütőben sült extra sajtos makaróni

Sütőben sült extra sajtos makaróni

A megszokott sajtos makaróni recept egy kis csavarral, zöldségekkel felturbózva. A zöldségkeverékből készült krémet sajtos besamel mártás teszi még krémesebbé. A gyerekek imádni fogják és fel sem fog tűnni nekik, hogy zöldségek is rejtőznek benne.
Közepes nehézségű
6 személy
40 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék

400 g makaróni / szarvacska tészta

7 dkg parmezán + 3 dkg a tetejére

15 dkg cheddar + 5 dkg a tetejére

½ l tej + 0,5 dl a zöldségkeverékhez

5 dkg vaj + egy kevés a zöldségek párolásához

4 dkg liszt

2 gerezd fokhagyma



bors

szerecsendió
hozzávalók 6 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos krémleves zöldségkeverék

400 g makaróni / szarvacska tészta

7 dkg parmezán + 3 dkg a tetejére

15 dkg cheddar + 5 dkg a tetejére

½ l tej + 0,5 dl a zöldségkeverékhez

5 dkg vaj + egy kevés a zöldségek párolásához

4 dkg liszt

2 gerezd fokhagyma



bors

szerecsendió
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Gyorsfagyasztott karfiolos krémleves zöldségk...
  1. lépés 1
    A tésztát tegyük fel főni sós forrásban lévő vízben.
  2. lépés 2
    Olvasszunk egy kevés vajat és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a Bonduelle Karfiolos krémleves keveréket is, sózzuk, borsozzuk és pár percig pároljuk, majd pürésítsük a 0,5 dl tejjel.
  3. lépés 3
    Olvasszunk meg 5 dkg vajat, adjuk hozzá a lisztet és keverjük jól el. A tejet több részletben folyamatos kevergetés mellett adagoljuk. Ha az összes tej elfogyott és krémes a mártás, várjuk meg, ameddig elkezd bugyogni, majd vegyük le a tűzről.
  4. lépés 4
    Reszeljük bele a kétféle sajtot, sózzuk és borsozzuk, reszeljünk hozzá szerecsendiót. Keverjük át alaposan, hogy a sajtok beleolvadjanak a mártásba, majd adjuk hozzá a karfiolos pürét is.
  5. lépés 5
    Öntsük a tésztát egy sütőtálba és adjuk hozzá a besamelles mártást, majd keverjük jól össze és végül szórjuk meg a maradék parmezánnal és cheddarral.
  6. lépés 6
    200 fokos sütőben süssük aranybarnára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Tavaszi rizottó

    Olaszországban tavasszal zsenge zöldségeket - többnyire borsót, spárgát vagy sárgarépát - tesznek a rizottóba, hogy minél színesebb legyen az étel.

  • Pirított karfiolrizs zöldségekkel és toj...

    Pirított ázsiai fogás rizs- vagy tésztaalap helyett karfiolrizzsel. Szójaszósz, gyömbér, fokhagyma é...

  • Tejszínes szószban sült lazac karfiolriz...

    Elegáns, különleges és egészséges receptet keresünk? Nehezen fogunk tudni ellenállni a krémes, tejsz...