1. >Receptek
  2. >Sós galette zöldborsóval és kecskesajttal

Sós galette zöldborsóval és kecskesajttal

A sós, felhajtogatott szélű francia pite receptbe most gomba, spenót és zöldborsó kerül, kiegészítve édes ízű karamellizált hagymával. A végeredményt pedig a tetejére került tükörtojással koronázzuk meg.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 kis konzerv Bonduelle Vapeur zöldborsó

Bonduelle Prémium gombafejek

10 dkg fehérliszt

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

20 dkg vaj hidegen, felkockázva (5 dkg a hagyma karamellizáláshoz szükséges)

3-4 ek. jeges víz

2 nagy lilahagyma

1 ek. barnacukor

2 gerezd fokhagyma

2 marék bébispenót

15 dkg lágy kecskesajt

10 dkg mascarpone

2 tojás

friss kakukkfű

snidling



bors

balzsamecet
hozzávalók 4 személyre
1 kis konzerv Bonduelle Vapeur zöldborsó

Bonduelle Prémium gombafejek

10 dkg fehérliszt

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

20 dkg vaj hidegen, felkockázva (5 dkg a hagyma karamellizáláshoz szükséges)

3-4 ek. jeges víz

2 nagy lilahagyma

1 ek. barnacukor

2 gerezd fokhagyma

2 marék bébispenót

15 dkg lágy kecskesajt

10 dkg mascarpone

2 tojás

friss kakukkfű

snidling



bors

balzsamecet
  1. lépés 1
    Keverjük össze a kétféle lisztet egy teáskanálnyi sóval, majd morzsoljuk bele a felkockázott hideg vajat. Alakítsunk ki egy kis mélyedést és öntsük bele a vizet. Gyúrjuk össze és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe minimum fél órára.
  2. lépés 2
    A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, majd egy serpenyőben olvasszunk 5 dkg vajat és a hagymát kis lángon kezdjük el karamellizálni. Ha nagyjából összeesett és kis színt kapott, adjuk hozzá a barnacukrot és öntsünk bele egy kevés balzsamecetet is.
  3. lépés 3
    Dobjuk bele a vékonyra vágott fokhagymát, morzsoljuk bele a kakukkfüvet, majd adjuk hozzá a zöldborsót, a gombát és a spenótot is. Keverjük bele a mascarponét, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A tésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki kb. félcentiméter vastagra, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
  5. lépés 5
    Halmozzuk a tölteléket a tésztára és simítsuk el, hagyjuk kb. 5 cm-et üresen a szélektől. Morzsoljuk rá a kecskesajtot, majd hajtogassuk fel a tésztát, és a széleket kenjük meg 1 felvert tojással.
  6. lépés 6
    Helyezzük a sütőbe, 25 perc elteltével (vagy amikor már egy kis színt kapott) üssünk rá 1 tojást, majd tegyük vissza még további 5 percre.
  7. lépés 7
    Friss snidlinggel megszórva tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péks...

    Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.

  • Karácsonyi pulykarolád borsópürével

    A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsb...

  • Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsáv...

    Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza...