Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.
Közepes nehézségű
3-4 személy
30 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
10 dkg szeletelt vagy kockázott bacon
2 dl tejszín
300 g kagylótészta
2 gerezd fokhagyma
1 citrom héja
panko morzsa
aprított petrezselyem
só
bors
olívaolaj
vaj
hozzávalók 1 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur fagyasztott zöldborsó
10 dkg szeletelt vagy kockázott bacon
2 dl tejszín
300 g kagylótészta
2 gerezd fokhagyma
1 citrom héja
panko morzsa
aprított petrezselyem
só
bors
olívaolaj
vaj
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
Váguk csíkokra a bacon-t és egy serpenyőben pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.
lépés 2
Ameddig pirul a bacon, egy másik serpenyőben olvasszunk kb. 2 dkg vajat, reszeljük bele az egyik gerezd fokhagymát. Szórjunk bele egy nagy marék panko morzsát, sózzuk, borsozzuk, reszeljük hozzá a citrom héját és adjuk hozzá a petrezselymet. Pirítsuk aranybarnára.
lépés 3
Adjuk a bacon-höz a zöldborsót, reszeljük hozzá a másik fokhagymát és várjuk meg, ameddig felmelegszik.
lépés 4
Ez idő alatt forraljuk sós vizet a tésztának és főzzük meg.
lépés 5
Ha borsó átmelegedett, öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és pár percig még főzzük kis lángon.
lépés 6
Ha a tészta elkészült, kanalazzuk rá a szószt és tálaljuk a fűszeres morzsával megszórva.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti br...
Egészben sült feta cukkinis zöldborsóval
Egyszerű és ízletes recept! Egészben sült feta, olívaolajjal, borssal, chilivel, vékony karikára vág...