1. >Receptek
  2. >Karácsonyi pulykarolád borsópürével

Karácsonyi pulykarolád borsópürével

A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsba vörösáfonyával és aszalt szilvával ízesített gesztenyepürét töltünk, feltekerjük, majd bacon-nel borítjuk be és így sütjük meg. Mellé tejszínes, fűszeres zöldborsópürét kínáljunk.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó

1 nagyobb darab pulykamellfilé

1 marék aszalt, cukrozott vörösáfonya

1 marék aszalt szilva

25 dkg gesztenyepüré (ízesített)

15 dkg mascarpone

15 db szeletelt bacon

3 dl fehérbor

1 dl tejszín

1 citrom héja



bors

friss kakukkfű
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó

1 nagyobb darab pulykamellfilé

1 marék aszalt, cukrozott vörösáfonya

1 marék aszalt szilva

25 dkg gesztenyepüré (ízesített)

15 dkg mascarpone

15 db szeletelt bacon

3 dl fehérbor

1 dl tejszín

1 citrom héja



bors

friss kakukkfű
  1. lépés 1
    A húst klopfoljuk ki kb. 0,5-1 cm vastagságúra, hogy tekerhető legyen. Próbáljuk téglalapot formát kialakítani. Sózzuk, borsozzuk.
  2. lépés 2
    A gesztenyepürét tegyük egy tálba és villával törjük össze. Keverjük bele a mascarponét a vörösáfonyát és az apróra vágott aszalt szilvát. Sózzuk, borsozzuk és csipkedjük bele a kakukkfű levelek egy részét.
  3. lépés 3
    Kenjük meg a pulykamellet a töltelékkel és göngyöljük fel, majd tekerjük körbe a bacon szeletekkel.
  4. lépés 4
    Helyezzük a roládokat egy tepsibe, öntsük alá a fehérbort. Tegyük a borba a maradék kakukkfüvet és helyezzük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Kb. 40 perc alatt süssük készre.
  5. lépés 5
    A zöldborsót tegyük forrásban lévő vízbe és főzzük 3 percig. Szűrjük le és adjuk hozzá a tejszínt, majd botmixerrel pürésítsük darabosra. Sózzuk, borsozzuk és reszeljük hozzá a citrom héját.
  6. lépés 6
    Tálaláskor kínálhatunk a gesztenyés pulykarolád és a zöldborsó püré mellé tepsis krumplit.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

    A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.

  • Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péks...

    Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ...

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...