Majonézes gombasaláta konyhafőnök módra
Elegáns és rendkívül finom gombasaláta, ahogy a profik is készítik. A receptet követve tökéletes fogást készíthetünk a családunknak vagy akár egy baráti összejövetelre.
Könnyű
6 személy
20 perc
Megfizethető
Hozzávalók
6 személyre
2 tojássárgája,
fél citrom leve
kb. 1 evőkanál mustár,
só,
3 dl olaj,
2 dl sűrű főzőtejszín vagy habtejszín,
1 csapott kiskanál porcukor,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1-1 kis csokor petrezselyem,
tárkonylevél és metélőhagyma,
1 újhagyma,
1-2 evőkanál kapribogyó,
2 főtt tojás,
2 ecetes- vagy csemegeuborka,
60 dkg Bonduelle szeletelt gomba (konzerv vagy üveges egyaránt lehet)
fél citrom leve
kb. 1 evőkanál mustár,
só,
3 dl olaj,
2 dl sűrű főzőtejszín vagy habtejszín,
1 csapott kiskanál porcukor,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1-1 kis csokor petrezselyem,
tárkonylevél és metélőhagyma,
1 újhagyma,
1-2 evőkanál kapribogyó,
2 főtt tojás,
2 ecetes- vagy csemegeuborka,
60 dkg Bonduelle szeletelt gomba (konzerv vagy üveges egyaránt lehet)
hozzávalók 6 személyre
2 tojássárgája,
fél citrom leve
kb. 1 evőkanál mustár,
só,
3 dl olaj,
2 dl sűrű főzőtejszín vagy habtejszín,
1 csapott kiskanál porcukor,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1-1 kis csokor petrezselyem,
tárkonylevél és metélőhagyma,
1 újhagyma,
1-2 evőkanál kapribogyó,
2 főtt tojás,
2 ecetes- vagy csemegeuborka,
60 dkg Bonduelle szeletelt gomba (konzerv vagy üveges egyaránt lehet)
fél citrom leve
kb. 1 evőkanál mustár,
só,
3 dl olaj,
2 dl sűrű főzőtejszín vagy habtejszín,
1 csapott kiskanál porcukor,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
1-1 kis csokor petrezselyem,
tárkonylevél és metélőhagyma,
1 újhagyma,
1-2 evőkanál kapribogyó,
2 főtt tojás,
2 ecetes- vagy csemegeuborka,
60 dkg Bonduelle szeletelt gomba (konzerv vagy üveges egyaránt lehet)
- lépés 1Először a majonézt készítjük el. Ehhez a tojások sárgáját egy tálban a citromlével, a mustárral meg egy kevés sóval elkeverjük. Folytonos keverés közben apránként hozzáöntjük az olajat.
- lépés 2Ezt a majonézt azután a sűrű tejszínnel mártás sűrűségűre keverjük. A porcukorral ízesítjük, megborsozzuk. A petrezselymet, tárkonyt, metélőhagymát és az újhagymát (zöldjével együtt) finomra vágjuk, a tejszínes majonézbe keverjük. A kapribogyót is fölaprítjuk, így adjuk az előzőekhez, majd a főtt tojást és az uborkát belereszeljük.
- lépés 3A gombát lecsöpögtetjük, a fűszeres majonézbe keverjük. Letakarva betesszük a hűtőszekrénybe, hogy az íze összeérjen.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Gesztenye és gomba leves leveles tésztával
Varázsoljuk ünnepi fogássá az egyszerű gombalevest pár szem gesztenye és aranyló tetejű leveles tészta segítségével!
Céklás rizottó gomba feltéttel
La vie en rose! A gyönyörű színű céklás-gombás, parmezánnal megszórt rizottóval bárki rózsaszínben láthatja a világot.
Gombapörkölt gulyás módra
Van, aki forrón szereti! A pörkölt szerelmeseinek elhoztuk a klasszikus gulyás 100%-ig vegetáriánus változatát. Gomba, burgonya és sárgarépa, a végén egy kis tejföllel tálalva.
Fedezze fel ezt is...