1. >Receptek
  2. >Különböző fűszerezésű hummusz variációk

Különböző fűszerezésű hummusz variációk

Hummuszvariációk a közel-keleti konyha szerelmeseinek! Ha szeretünk kísérletezni az ízekket, érdemes végigkóstolnunk ezt a négyféle hummuszt tartalmazó menüsort.
Könnyű
4 személy
10 perc
0 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 doboz Bonduelle csicseriborsó – később 4 részre osztva

Oliváshoz: 2 ek. kimagozott, apróra vágott olajbogyó, 1 ek. kapribogyó

Kurkumáshoz: 1 tk. kurkuma, 1/2 reszelet vöröshagyma, 1 tk. méz, 1 tk. mustár, só

Fokhagymáshoz: 4 gerezd reszelt fokhagyma, 1 ek. méz, só

Kókuszoshoz: 4 ek. kókuszreszelék, 1 ek. tejföl, 1 dl kókusztej, só
hozzávalók 4 személyre
2 doboz Bonduelle csicseriborsó – később 4 részre osztva

Oliváshoz: 2 ek. kimagozott, apróra vágott olajbogyó, 1 ek. kapribogyó

Kurkumáshoz: 1 tk. kurkuma, 1/2 reszelet vöröshagyma, 1 tk. méz, 1 tk. mustár, só

Fokhagymáshoz: 4 gerezd reszelt fokhagyma, 1 ek. méz, só

Kókuszoshoz: 4 ek. kókuszreszelék, 1 ek. tejföl, 1 dl kókusztej, só
  1. lépés 1
    Öblítsünk le 2 doboz csicseriborsót, szűrjük le, majd botmixerrel pépesítsük. 4 felé osztjuk a masszát, és elkeverjük külön-külön bennük a 4 csoportra osztott hozzávalókat.
  2. lépés 2
    Érdemes pár órára a hűtőben pihentetni, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal, friss pitával vagy nyers zöldségekkel fogyasszuk!
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Kókuszos-gyömbéres piláf zöldborsóval

    A piláf egy ázsai eredetű rizsétel, melyet önmagában és köretként is fogyasztanak. Hússal vagy anélkül is készíthető, de a flexitariánus életmód jegyében most egy fűszeres, zöldborsós változattal készültünk!

  • Édeskömény saláta naranccsal, olívával é...

    Édeskömény és narancs együtt? Ez a kombináció igen elterjedt Olaszországban és biztosan feldobja a s...

  • Chilli con carne

    Pikáns fűszerezésű, mexikói hangulatot idéző klasszikus chilli con carne, amit a recept lépéseit köv...