1. >Receptek
  2. >Csicseriborsós, kókusztejes sütőtökleves a hideg napokra

Csicseriborsós, kókusztejes sütőtökleves a hideg napokra

Vitamindús, melengető sütőtökleves, amely a csicseriborsótól lesz még krémesebb és rendkívül gyorsan elkészül.
Közepes nehézségű
4 személy
5 perc
25 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék

1 kis doboz kókusztej

2 gerezd fokhagyma

1 tk. őrölt római kömény

1 tk. őrölt koriander

½ tk. cayenne bors

5 dl alaplé

citrom



bors

olívaolaj

kókuszpehely

tökmag

tökmagolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 zacskó Bonduelle sütőtökös krémleves zöldségkeverék

1 kis doboz kókusztej

2 gerezd fokhagyma

1 tk. őrölt római kömény

1 tk. őrölt koriander

½ tk. cayenne bors

5 dl alaplé

citrom



bors

olívaolaj

kókuszpehely

tökmag

tökmagolaj
  1. lépés 1
    1. Hevítsünk olajat egy lábosban és szórjuk bele a római köményt, koriandert és cayenne borsot és kevergessük 1-2 percig, majd reszeljük hozzá a fokhagymát is. Vigyázzunk, hogy ne égjenek meg.
  2. lépés 2
    2. Tegyük bele a csicseriborsót és a sütőtökös krémelves keveréket, majd sózzuk, borsozzuk és öntsük fel az alaplével. Főzzük a forrástól számított 5 percig.
  3. lépés 3
    3. Ezidő alatt száraz serpenyőben pirítsuk meg kissé a kókuszpelyhet.
  4. lépés 4
    4. Ha leves megfőtt, öntsük fel a kókusztejjel, botmixerrel pürésítsük, majd ízesítsük egy kevés citromlével.
  5. lépés 5
    5. Tálaláskor szórjunk a leves tetejére a kókuszpehelyből és a tökmagból, valamint pár csepp tökmagolajat is öntsünk rá.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Padlizsános csicseriborsó ragu tojással

    Készítsünk a megszokottól eltérő csicseriborsó ragut! Melegítsük össze a Bon Menu Marocco csicseriborsót sült padlizsánnal és bébispenóttal. Végül tökéletesítsük pár mélyedésbe ütött sült tojással és fetával a tetején. Mellé friss kovászos kenyeret kínáljunk.

  • Karácsonyi pulykarolád borsópürével

    A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsb...

  • Mini padlizsán pizza

    Ha a nagy melegben nem kívánod a nehezebb kelt tésztát, készíts pizzát padlizsánból! Balzsamecetes-o...