Ha a nagy melegben nem kívánod a nehezebb kelt tésztát, készíts pizzát padlizsánból! Balzsamecetes-olivaolajos rukkola salátával csodálatos nyári vacsora.
Közepes nehézségű
4 személy
Hozzávalók
4 személyre
2 nagyobb padlizsán
2 paradicsom
2 mozzarella golyó
3 nagyobb gomba
Paradicsomszósz
Oregánó vagy kakukkfű
Rukkola
Olívaolaj
Balzsamecet
Só és bors
hozzávalók 4 személyre
2 nagyobb padlizsán
2 paradicsom
2 mozzarella golyó
3 nagyobb gomba
Paradicsomszósz
Oregánó vagy kakukkfű
Rukkola
Olívaolaj
Balzsamecet
Só és bors
lépés 1
A padlizsánokat vágjuk fel 6 egyenlő szeletre. Egy kés hegyével vagdossuk be őket, locsoljuk meg olívaolajjal, majd fűszerezzük sóval és borssal. Süssük a szeleteket 10 percig 200 fokos sütőben.
lépés 2
Szeleteljük fel a paradicsomot és a mozzarellát. Negyedeljük fel a gombákat.
lépés 3
Kenjünk 1 evőkanál paradicsomszószt minden szelet padlizsánra. Majd tegyünk rájuk 1 szelet paradicsomot, 1 szelet gombát és 1 szelet mozzarellát.
lépés 4
Szórjuk meg a tetejüket oregánóval vagy kakukkfűvel és süssük további 10 percig - ha szükséges, kapcsoljuk be a grill fokozatot, hogy a sajt szépen megbarnuljon.
Próbáljunk ki egy izgalmas töltött padlizsán receptet! A félbevágott zöldségeket töltsük meg Bon Menu India lencseraguval, majd parmezános-petrezselymes panko morzsával megszórva süssük krémesre. Pitával és krémes joghurttal tálaljuk.
Padlizsános csicseriborsó ragu tojással
Készítsünk a megszokottól eltérő csicseriborsó ragut! Melegítsük össze a Bon Menu Marocco csicseribo...
Karácsonyi pulykarolád borsópürével
A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsb...