Készítsünk a megszokottól eltérő csicseriborsó ragut! Melegítsük össze a Bon Menu Marocco csicseriborsót sült padlizsánnal és bébispenóttal. Végül tökéletesítsük pár mélyedésbe ütött sült tojással és fetával a tetején. Mellé friss kovászos kenyeret kínáljunk.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 doboz Bon Menu Marocco
1 padlizsán
100 g bébispenót
4 tojás
100 g feta
1 csokor petrezselyem
kovászos kenyér
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
2 doboz Bon Menu Marocco
1 padlizsán
100 g bébispenót
4 tojás
100 g feta
1 csokor petrezselyem
kovászos kenyér
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Bon Menu Marocco (csicseriborsó tagine szószb...
lépés 1
A padlizsánt vágjuk fel egész apró kockákra. Egy sütőbe is tehető serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg a padlizsánt, sózzuk, borsozzuk, majd a vége felé adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát.
lépés 2
Adjuk hozzá a Bon Menu Marocco-t és melegítsük össze, majd keverjük bele a bébispenótot is.
lépés 3
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
lépés 4
Alakítsunk ki 4 mélyedést és üssük bele egyesével a tojásokat, majd helyezzük a sütőbe 10-15 percre.
lépés 5
Mikor megsültek a tojások, vegyük ki, morzsoljunk rá fetát és szórjuk meg aprított, friss petrezselyemmel.
lépés 6
Tálaláskor kínáljunk mellé kovászos kenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Tavaszi csicseriborsó saláta főtt tojáss...
Sült édes és sima burgonya, sült lilahagyma, friss szívsaláta, csicseriborsó, zöldborsó és főtt tojás adja ennek az egészséges, tavaszi saláta receptnek az alapját. A színes és ropogós fogást könnyű, joghurtos öntettel kínáljuk.
Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...
A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen ...
Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával
A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezv...