Bonduelle - Recept - Zöldborsós májpástétomtekercs 

Zöldborsós májpástétomtekercs

40 perc
Vapeur fagyasztott zöldborsó (gőzben előpárolt)

Hozzávalók

  • 1 csomag Bonduelle Vapeur zöldborsó
    Fél kg csirkemáj
    1 fej vöröshagyma
    25 dkg vaj
    só, bors

Elkészítés

A felkockázott vöröshagymát kevés vajon megpároljuk és hozzáadjuk a megtisztított és falatnyi darabokra vágott csirkemájat. A kb. 15 perc alatt készre pirított csirkemájat sózzuk, borsozzuk, majd egy hőalló tálba öntjük és hozzáadjuk a felkockázott vajat. Botmixerrel krémesre turmixoljuk, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Ezalatt elkészítjük a Vapeur zöldborsót. A már kihűlt borsót folpackon kiterítjük, és egy rétegben téglalap formára igazítjuk. A téglalap hosszanti oldala mellé halmozzuk a pástétomot, és a fólia feltekerésével hengert kezdünk formázni belőle. Az elkészült tekercsünket folpackba csomagolva hűtőbe tesszük. Tálaláskor szeleteket vágunk belőle. Pirítóssal a legfinomabb.