Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P55M
Recept képe
Vöröslencse és csicseriborsó golyók kókusztejes paradicsomszószban

Vöröslencse és csicseriborsó golyók kókusztejes paradicsomszószban

55 perc
Légumio Zöldségkeverék padlizsánnal és kakkukfűvel paradicsomos szószban
Légumio Zöldségkeverék padlizsánnal és kakkukfűvel paradicsomos szószban
Vapeur csicseriborsó
Vapeur csicseriborsó

Hozzávalók

  • 1 üveg Bonduelle Légumio szósz padlizsánnal
    1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
    15 dkg vöröslencse
    1 kis hagyma
    1 csokor petrezselyem
    2 tojás
    teljes kiőrlésű liszt
    1 kis doboz kókusztej
    2 cm friss gyömbér
    2 gerezd fokhagyma
    1 kk őrölt római kömény
    1 kk őrölt koriander

    bors
    napraforgó olaj
    tálaláshoz főtt barna basmati rizs

Elkészítés

1. Mossuk át a vöröslencsét és kb. másfélszeres mennyiségű vízben tegyük fel főni, kb. 15 perc alatt elkészül.

2. A csicseriborsót késes robotgépben rövid ideig pürésítsük, ne váljon pép szerűvé. Keverjük a leszűrt, alaposan lecsöpögtetett vöröslencséhez.

3. Az apróra vágott hagymát először dinszteljük meg, majd adjuk a hüvelyesekhez, adjuk hozzá a vágott petrezselymet (egy keveset hagyjunk a tálaláshoz), valamint az őrölt római köményt és koriandert. Üssük bele a tojásokat és sózzuk, borsozzuk, majd jól keverjük össze.

4. Adjunk a keverékhez annyi lisztet, hogy jól formázható masszát kapjunk. Enyhén vizes kézzel formázzunk kisebb golyókat.

5. Egy serpenyőben, kevés olajon süssük addig a vöröslencsés csicseriborsó golyókat, amíg szép aranybarna színt kapnak.

6. A szószhoz olajon pirítsuk meg kissé a reszelt gyömbért és fokhagymát, majd öntsük hozzá a Légumio szószt és a kókusztejet. Főzzük 10 percig, ameddig besűrűsödik. Ekkor tegyük bele az elkészült csicseriborsós-vöröslencsés golyókat. 

7. Tálaláskor kanalazzunk a rizsre a fűszeres szószból a golyókkal együtt és szórjuk meg petrezselyemmel. 

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!