Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P60M
Recept képe
Vargányás sült polenta háromszögek Légumio cukkinis-olajbogyós szósszal

Hozzávalók

  • 1 üveg Bonduelle Légumio szósz cukkinivel, olajbogyóval
    1 kis marék szárított vargánya
    150 g kukoricadara
    30 dkg vaj
    3 dkg parmezán
    5,5 dl víz + 0,5 dl víz a vargánya áztató vizéből
    friss bazsalikom
    olívaolaj

Elkészítés

1. A gombát áztassuk forró vízbe 20 percre, majd vágjuk apró darabokra. Az áztató vizet őrizzük meg.

2. Forraljuk fel a vizet, adjunk hozzá sót és fél dl-t a vargánya áztatóvizéből. Tegyük bele a gombát és fokozatosan öntsük hozzá a kukoricadarát. Folyamatos kevergetés mellett főzzük 10 percig, majd hagyjuk állni, tovább dagadni újabb 10 percig.

3. Adjuk hozzá a parmezánt és a vajat, alaposan keverjük át, majd öntsük ki egy kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsire és egy spatula segítségével simítsuk ki kb. 1,5 cm vastagon. Hagyjuk kihűlni.

4. Vágjunk háromszögeket a kukoricadarából és grill vagy sima serpenyőben egy kevés olívaolajon pirítsuk meg mindkét oldalát. 

5. Tálaláskor a Légumio szószt kanalazzuk a háromszögek tetejére, szórjuk meg parmezán forgácsokkal és tegyünk rájuk 1-1 bazsalikom levelet. 

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!