Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P40M
Recept képe
Sütőtök krémes, lazacos, pirított gombás Légumio rigatoni

Sütőtök krémes, lazacos, pirított gombás Légumio rigatoni

40 perc
Légumio Zöldborsó és cukkini rigatoni
Légumio Zöldborsó és cukkini rigatoni

Hozzávalók

  • 1 doboz Bonduelle Legumio zöldborsó rigatoni
    200 g lazac
    25 dkg barna vagy fehér csiperke
    500 g sütőtök kockára vágva
    1 szál rozmaring
    3 gerezd fokhagyma
    5 dkg vaj

    bors
    olívaolaj

Elkészítés

1. A sütőtököt egy párolóbetéttel ellátott fazékban vagy kevés vízben (amit a végén leöntünk róla) pároljuk meg. Ha kész, pürésítsük.

2. A vajat olvasszuk meg egy serpenyőben, adjunk hozzá 2 gerezd reszelt fokhagymát és az apróra vágott rozmaringot. 1-2 perc után adjuk hozzá a sütőtök pürét és keverjük össze.

3. A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon süssük meg mindkét oldalát összesen 4-5 perc alatt.

4. A gombát szeleteljük fel, majd hevítsünk fel magas lángon egy tapadásmentes serpenyőt. Ha már nagyon forró, adjunk hozzá egy kevés olívaolajat és dobjuk hozzá a gombát. Pirítsuk rövid ideig (1-2 perc), majd adjunk hozzá 1 gerezd reszelt fokhagymát, forgassuk össze vele, majd azonnal rakjuk ki egy tányérra, hogy ne főjön tovább.

5. Mindeközben főzzük ki a Légumio rigatonit a dobozán szereplő utasítások szerint.

6. A rigatonit keverjük össze a rozmaringos sütőtök pürével és tálaljuk a tetején a darabjaira szedett lazaccal és a pirított gombával.  

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!