Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P40M
Recept képe
Spenóttal és ricottával töltött canelloni Légumio padlizsános szósszal

Spenóttal és ricottával töltött canelloni Légumio padlizsános szósszal

40 perc
Légumio Zöldségkeverék padlizsánnal és kakkukfűvel paradicsomos szószban
Légumio Zöldségkeverék padlizsánnal és kakkukfűvel paradicsomos szószban

Hozzávalók

  • 1 üveg Bonduelle Légumio szósz padlizsánnal
    1 zacskó leveles fagyasztott spenót
    25 dkg ricotta
    2 gerezd fokhagyma
    1 tojás
    1 doboz canelloni
    3 + 5 dkg parmezán
    2 mozzarella
    szerecsendió
    szárított oregánó

    bors
    olívaolaj

Elkészítés

1. Öntsünk olívaolajat egy serpenyőbe és dobjuk rá a spenótot és reszeljük hozzá a fokhagymát. Néha megkeverve olvasszuk fel. 

2. Keverjük hozzá a ricottát, sózzuk, borsozzuk és reszeljük hozzá egy kevés szerecsendiót is. Adjuk hozzá a tojást és 3 dkg reszelt parmezánt, majd keverjük jól össze. 

3. Tegyük a spenótos ricottás keveréket egy zacskóba, vágjuk le az egyik csücskét és ennek segítségével töltsük meg meg a canellonit. 

4. Kanalazzunk egy kevés Légumio szószt egy szögletes sütőtál aljára, tegyük rá a canellonikat egy sorban, majd öntsük rá a többi szószt. Egy kis vízzel öblítsük át a Légumio üvegét, és ezt is öntsük a canelloni köré (hogy elegendő nedvesség legyen a tészta megpuhulásához). Szórjunk rá oregánót. 

5. A felszeletelt mozzarellákat fektessük a tészta tetejére, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal és tegyük 200 fokos sütőbe 20 percre alufóliával borítva, majd 25 percre nélküle (vagy amikor a teteje szép színt kapott). Tálaláskor díszíthetjük friss bazsalikommal.  

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!