Nizzai saláta

30 perc
Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab

Hozzávalók

  • 2 tonhal konzerv sós lében
    kb. 8 szem újburgonya vagy 2 nagy szem sárga héjú burgonya
    6-8 db koktélparadicsom
    15 dkg Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab
    4 db salátaszív vagy kisebb jégsalátalevelek
    1 db lilahagyma
    4 db tojás
    6 db szardella filé
    12 szem fekete olajbogyó
    friss bazsalikom
    6-7 ek. olívaolaj
    3 ek. vörösborecet
    só, bors

Elkészítés

Az egész burgonyákat főzzük puhulásig sós vízben, majd leszűrve hagyjuk kihűlni. Készítsünk 6 perces keménytojást, főzés után helyezzük a tojásokat hideg vízzel teli edénybe, majd pucoljuk meg. A Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbabot a csomagolás szerint 3 perc alatt készítsük el.

Daraboljuk fel az összes hozzávalót: a paradicsomot és a burgonyát vágjuk félbe (ha nagyobb, sárga héjút használunk, akkor kisebb kockákra), a tojásokat és salátaszíveket negyedeljük, a lilahagymát vékonyan szeleteljük, a szardella filét vágjuk hosszában vékony csíkokra.

A dresszinghez - folyamatos keverés mellett - lassan adagoljuk az olívaolajhoz az ecetet, majd sózzuk, borsozzuk.

Helyezzük egy nagy tálba az alapanyagokat a tojás és a bazsalikom kivételével, majd öntsük rá a dresszinget, és finoman keverjük össze. A tojást tegyük a saláta tetejére, és tépkedjük rá a bazsalikom leveleket.

Önmagában is igen laktató 3-4 személynek, de tálalhatunk hozzá pirított baguette-t.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!