Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P60M
Recept képe
Joghurtos cékla sült római salátával és csicseriborsóval

Hozzávalók

  • 1 db Bonduelle  Vapeur Csicseriborsó konzerv
    6 db cékla
    bébi római saláta
    200 g natúr görög joghurt
    1 ek méz
    1 mk mustár
    fél dl fehér balzsamecet
    2 dl olívaolaj
    só, bors
    friss bazsalikom
    1 gerezd fokhagyma
    300 g natúr krémes kecskesajt

Elkészítés

1. A céklákat folyó víz alatt megmossuk és levágjuk mindkét végét. A vágási felületre szórunk egy csipet sót és cukrot, majd alufóliába csomagolva 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, a végén egy hústűt beleszúrva ellenőrizzük. 

2. Közben elkészítjük a saláta többi elemét. Készítünk egy saláta öntetet, amihez a mustárt, a mézet és fél deci balzsamecetet egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk és botmixer vagy kézi habverő segítségével 2 dl olajat apránként adagolva készítünk egy vinegrett mártást. A legvégén a mártásba dobunk egy késsel éppen hogy csak megtört fokhagyma gerezdet. 

3. A konzerv csicseriborsót lecsepegtetjük. A csicseriborsót egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk, a végén sózzuk, borsozzuk. 

4. A római salátát félbe vágjuk, és a csicseriborsóhoz használt serpenyőben megpirítjuk a saláta vágási felületét. A megpirított salátát még egyszer hosszában félbevágjuk és felkészülünk a tálaláshoz. 

5. A céklákat kicsomagoljuk és kés vagy hámozó segítségével megpucoljuk (várjunk, amíg egy kicsit kihűl). A megpucolt céklákat nagyobb rusztikus darabokra vágjuk és bekeverjük a joghurttal, ízlés szerint sózzuk. 

6. Egy salátás tálba helyezzük az elnegyedelt bébi római salátákat és bekeverjük a vinegrett mártásunkkal, ezt követően hozzáadjuk a joghurtos cékláinkat és egy két apró mozdulattal megkeverjük.

7. A salátánk tetejét 1-2 csapott kanál kecskesajttal és a pirított csicseriborsóval koronázzuk meg. Díszítésképpen megszórjuk pár szép levél bazsalikommal.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!