Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P30M
Recept képe
Grillezett csirkés citrusos lencsés spenótos saláta

Hozzávalók

  • fél doboz Bonduelle Vapeur lencse
    fél csirkemell
    100 g bébispenót
    100 g feta
    1 csokor petrezselyem
    2 kezeletlen héjú narancs
    1 kezeletlen héjú citrom
    2 ek méz
    2 kk dijoni mustár
    olívaolaj
    kevés zöld fűszer, pl. kakukkfű

    bors

Elkészítés

1. A csirkemellet sózzuk, borsozzuk és hintsük meg a friss zöldfűszerrel, majd 2 sütőpapír között egy sodrófával vagy klopfolóval óvatosan ütögessük, lapítsuk kb. 1 cm vastagra. 

2. Forrósítsuk fel a grillserpenyőt és kevés olívaolajon, oldalanként 5-5 perc alatt süssük meg a csirkemellet. A húst igyekezzünk ne nagyon mozgatni közben, így szép csíkosra sül majd. Ha kész, 5 perc pihentetés után szeleteljük fel.

3. Készítsük el a dresszinget: egy kis tálba reszeljük bele 1 narancs héját és facsarjunk bele 4 ek levet is, majd a citrommal is tegyünk így: reszeljük bele a héját és facsarjunk bele 2 ek levet. Adjuk hozzá a mézet, majd a dijoni mustárt, kevés sót és borsot, végül 1 dl olívaolajat. Alaposan keverjük össze.

4. Készítsük el a salátát: a másik narancs héját egy éles késsel vágjuk le, úgy hogy a keserű, fehér részek ne maradjanak rajta, majd a narancshúst vágjuk karikára, ezeket pedig félbe vagy negyedekbe. Egy tálon rendezzük el a spenótleveleket, helyezzük rá a csirkemell szeleteket, a narancs cikkeket, szórjuk meg a Bonduelle Vapeur lencsével, morzsoljuk rá a fetát és adjuk hozzá a friss petrezselymet is.

5. Végül tálalásnál locsoljuk meg a friss, citrusos dresszinggel és óvatosan forgassuk össze az egészet.  

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!