1. >Receptek
  2. >Gombás lepény

Gombás lepény

Egyszerű, de nagyszerű recept: ropogós sajtos-gombás lepény. Ha szeretjük a gombás pizzát, ezzel se lőhetünk mellé!
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
25 perc
Olcsó
Hozzávalók
4 személyre
1 üveg Bonduelle üveges szeletelt gomba

2 dl tejföl

1 csomag mozzarellagolyó

1 fej vöröshagyma

petrezselyem

levelestészta
hozzávalók 4 személyre
1 üveg Bonduelle üveges szeletelt gomba

2 dl tejföl

1 csomag mozzarellagolyó

1 fej vöröshagyma

petrezselyem

levelestészta
  1. lépés 1
    A gombaszeleteket leöblítjük és leszűrjük, forró serpenyőben hirtelen lepirítjuk az apróra vágott hagymával, majd pár szeletet félreteszünk a díszítéshez. A többit elkeverjük a tejföllel, megsózzuk.
  2. lépés 2
    A levelestésztát sütőlapra fektetjük, a széleket finoman vonalkázzuk – így adva keretet a lepénynek. Villahegy segítségével egyben díszíthetjük is, miközben szúrkáljuk meg több helyen a belsejét, hogy a gőz távozni tudjon.
  3. lépés 3
    Megkenjük az így kapott tejfölös krémmel, elrendezzük rajta a gombaszeleteket, ráhelyezzük a félbevágott sajtgolyókat, a vizes petrezselyemleveleket, és 20-25 percre, előmelegített, 170 C-os sütőbe tesszük. Pirulásig sütjük.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Gombás-gorgonzolás tekercsek karamellizá...

    Telt, melengető ízű leveles tésztába töltött snack. Praktikus uzsonnára, de a sörkorcsolyának sem utolsó csigákat szinte bárki könnyedén elkészítheti bolti, konyhakész alapanyagból.

  • Darált húsos, gombás-babos töltött batyu

    Leveles tésztából készült háromszög alakú batyu recept darált húsos, gombás-babos töltelékkel. Tökél...

  • Sós galette zöldborsóval és kecskesajtta...

    A sós, felhajtogatott szélű francia pite receptbe most gomba, spenót és zöldborsó kerül, kiegészítve...