Bonduelle - Recept - Duplán kukoricás lepény zöldfűszeres tejföllel 
cukormentes
vegetárianus
szójamentes
zellermentes
kéndioxid és szulfidmentes
halmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes

Hozzávalók

  • 5 dl tej (a fele vagy akár az egész víz is lehet),
    1 kiskanál só,
    1 nagy gerezd fokhagyma,
    1 kiskanál currypor,
    15 dkg kukoricadara,
    4 tojás
    2 evőkanál finomliszt (lehet ez is kukoricaliszt, de akkor már triplán kukoricás lepényről van szó)
    A sütéshez: 6-8 evőkanál olaj
    A zöldfűszeres tejfölhöz:
    1 nagy pohár (450 gramm) tejföl,
    1 csapott kiskanál só,
    1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
    1-1 csokor petrezselyem és metélőhagyma,
    fél kiskanál mustár
    1 doboz Bonduelle GOLD csemegekukorica

Elkészítés

A tejet a sóval ízesítve, az elkapart fokhagymával és a curryporral fűszerezve fölforraljuk, majd kis lángra állítjuk. Szüntelenül kevergetve a kukoricadarát beleszórjuk, majd továbbra is keverve 3-4 perc alatt sűrűre főzzük. A tűzről levéve, lefödve duzzadni, hűlni hagyjuk.
Ezután a tojásokkal és a liszttel simára dolgozzuk, majd levével együtt hozzáöntjük a kukoricát is.
Egy lehetőleg teflon serpenyőben kb. 2 evőkanál olajat kissé megforrósítjuk, majd a kukoricás masszából kb. 2 evőkanálnyit belehalmozunk, s a megnedvesített kanál alsó felével gyerektenyérnyi - ne legyen nagyobb a lepény, mert akkor törik - kerek lappá elsimítjuk. Oldalanként 3-4 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Lecsöpögtetve tányérra rakjuk. Ugyanígy készítjük el az összes lepényt - mindig egy kevés olajat aláöntve -, de egyszerre többet is süthetünk, nem kell egyesével. Ebből a mennyiségből 8-10 darab lesz.
A tejfölt megsózzuk, megborsozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával fűszerezzük, a mustárral ízesítjük. Tálaláskor ebből locsolunk a kukoricás lepénykék mellé.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-40-200-503-as telefonszámon!