1. >Receptek
  2. >Csicseriborsós marharagu bulgurral

Csicseriborsós marharagu bulgurral

Vöröshagymán pirított, sűrű paradicsomszószban főtt csicseriborsós-aszalt szilvás marharagu bulgurágyon. A receptet ropogós mandulaszeletekkel tehetjük még fenségesebbé.
Közepes nehézségű
4 személy
150 perc
135 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
1 fej vöröshagyma

50 dkg felkockázott marhahús

3 ek. sűrített paradicsom

1 doboz Bonduelle csicseriborsó

10 dkg aszalt szilva

őrölt koriander

őrölt szegfűbors

olívaolaj

2 dl bulgur

4dl víz

pirított szeletelt mandula a tálaláshoz
hozzávalók 4 személyre
1 fej vöröshagyma

50 dkg felkockázott marhahús

3 ek. sűrített paradicsom

1 doboz Bonduelle csicseriborsó

10 dkg aszalt szilva

őrölt koriander

őrölt szegfűbors

olívaolaj

2 dl bulgur

4dl víz

pirított szeletelt mandula a tálaláshoz
  1. lépés 1
    A finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, egy kicsit pirítjuk a sűrített paradicsommal, és hozzáadjuk a felkockázott marhahúst.
  2. lépés 2
    Sóval, őrölt korianderrel, őrölt szegfűborssal fűszerezzük, és kb. 1 dl vizet hozzáöntve lassú tűzön, lefedve főzzuk. Kb. 2 óra alatt a marha teljesen megpuhul.
  3. lépés 3
    Közben folyamatosan pótoljuk az elfőtt vizet. A főzés utolsó negyedében hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és a feldarabolt aszalt szilvát.
  4. lépés 4
    A bulgurt egy kevés olívaolajon átmelegítjük és felöntjük a forrásban lévő vízzel. Addig forraljuk, amíg szinte az összes vizet magába szívja, majd a lángot elzárva, lefedve állni hagyjuk 15 percet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.

  • Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...

    A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen ...

  • Padlizsános csicseriborsó ragu tojással

    Készítsünk a megszokottól eltérő csicseriborsó ragut! Melegítsük össze a Bon Menu Marocco csicseribo...