Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P150M
Recept képe
Csicseriborsós marharagu bulgurral

Csicseriborsós marharagu bulgurral

150 perc
Csicseriborsó
Csicseriborsó

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
    50 dkg felkockázott marhahús
    3 ek. sűrített paradicsom
    1 doboz Bonduelle csicseriborsó
    10 dkg aszalt szilva
    őrölt koriander
    őrölt szegfűbors
    olívaolaj
    2 dl bulgur
    4dl víz
    pirított szeletelt mandula a tálaláshoz

Elkészítés

A finomra vágott vöröshagymát megpároljuk, egy kicsit pirítjuk a sűrített paradicsommal, és hozzáadjuk a felkockázott marhahúst. Sóval, őrölt korianderrel, őrölt szegfűborssal fűszerezzük, és kb. 1 dl vizet hozzáöntve lassú tűzön, lefedve főzzuk. Kb. 2 óra alatt a marha teljesen megpuhul. Közben folyamatosan pótoljuk az elfőtt vizet. A főzés utolsó negyedében hozzáadjuk a lecsepegtetett csicseriborsót és a feldarabolt aszalt szilvát.

A bulgurt egy kevés olívaolajon átmelegítjük és felöntjük a forrásban lévő vízzel. Addig forraljuk, amíg szinte az összes vizet magába szívja, majd a lángot elzárva, lefedve állni hagyjuk 15 percet.

Tálaláskor pirított mandulát szórunk a ragura.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!