Csicseriborsó lepény

40 perc
Csicseriborsó

Hozzávalók

  • Hozzávalók a lepényekhez:
    1 doboz Bonduelle csicseriborsó
    2 tojás
    10 dkg liszt
    fél kk. szódabikarbóna
    kb. 1,5 dl víz
    kis gerezd fokhagyma
    őrölt római kömény
    só, bors
    Hozzávalók a tejfölös mártogatóshoz:
    3 dl tejföl
    kurkuma
    őrölt római kömény

Elkészítés

A lisztet összevegyítjük a szódabikarbónával és a fűszerekkel. Hozzákeverjük a tojásokat, a préselt fokhagymát és a vizet. A lecsepegtetett csicseriborsót durvára aprítjuk, majd beleforgatjuk a tésztába.

A serpenyőt felforrósítjuk, olajjal kikenjük és evőkanálnyi tésztakupacokat halmozunk bele, majd szétnyomjuk a kanál hátoldalával. Mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.

A tejfölt egy csipet sóval, római köménnyel és kurkumával kikeverjük, és mártogatósként kínáljuk a lepényekhez.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!