Babos pogácsa

50 perc
Vörösbab

Hozzávalók

  • 1 Bonduelle Vörösbab
    40 dkg liszt
    25 dkg vaj
    25 dkg tehéntúró

    5 dkg reszelt sajt
    1 tojás sárgája

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt, 170°C-ra. A babot jól összepréseljük, elkeverjük a túróval, majd a liszthez adjuk, sózzuk, összedolgozzuk. Egy nagylyukú reszelőn ráreszeljük a hideg vajat. (Sokkal könnyebb reszelve alkalmazni, mint kockázva, mert így jobban elvegyül a tésztában.) Határozott mozdulatokkal összegyúrjuk a masszát mindaddig, amíg egy jól formázható tésztát kapunk. Ezt lehűtjük újra egy kis időre, kb 15-20 percre fridzsiderbe tesszük.

Ezt követően lisztezett felületen egyenletes lappá nyújtjuk a tésztát (1-1,5 cm magasságban), majd lisztbe mártogatott pogácsaszaggatóval kis korongokra szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk a kedvenc reszelt sajtunkkal, 170°C-os sütőbe tesszük, fél óráig sütjük.

Hidegen vagy melegen, tejfölbe mártogatva is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat hozzá!

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!