1. >Receptek
  2. >Zöldséges cottage pie

Zöldséges cottage pie

Tartalmas, egyben kényeztető őszies fogás az angol pásztorpite mintájára, ezúttal csupa zöldségekkel. Vegetáriánusok és húsevők egyaránt szeretni fogják.
Közepes nehézségű
5 személy
40 perc
Hozzávalók
5 személyre
1 Bonduelle Vapeur Zsenge Zöldborsó konzerv

2 cukkini

1 doboz bébi spenót

1 marék szárított paradicsom

1 kg krumpli

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

150 g cheddar sajt

2 ek. liszt

½ l tej (ebből 1 dl a krumplipüréhez kell)

olívaolaj

5 dkg vaj

friss vagy szárított kakukkfű és oregánó

szerecsendió



bors
hozzávalók 5 személyre
1 Bonduelle Vapeur Zsenge Zöldborsó konzerv

2 cukkini

1 doboz bébi spenót

1 marék szárított paradicsom

1 kg krumpli

1 vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

150 g cheddar sajt

2 ek. liszt

½ l tej (ebből 1 dl a krumplipüréhez kell)

olívaolaj

5 dkg vaj

friss vagy szárított kakukkfű és oregánó

szerecsendió



bors
  1. lépés 1
    Pucoljuk meg a krumplit, vágjuk kockára és tegyük fel főzni sós vízben.
  2. lépés 2
    Egy tűzálló edényben hevítsünk olívaolajat és süssük meg a félkarikára vágott cukkinit magas fokozaton.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a feldarabolt szárított paradicsomot és a fűszereket és 1-2 percig kevergessük.
  4. lépés 4
    Ezután adjuk hozzá a spenótot és a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, majd fedjük le és pároljuk pár percig.
  5. lépés 5
    Szórjuk meg a liszttel és keverjük addig, ameddig kellőképpen összekeveredik a zöldségekkel, majd öntsünk hozzá 4 dl tejet és forraljuk fel. Egy-két percig hagyjuk kis lángon forrni, majd reszeljük hozzá a sajtot. Főzzük még egy rövid ideig, hogy a szósz besűrűsödjön.
  6. lépés 6
    Ha a krumpli megfőtt, adjuk hozzá a vajat és meleg tejet és készítsük el a krumplipürét, sózzuk, borsozzuk, reszeljünk hozzá friss szerecsendiót.
  7. lépés 7
    Kanalazzuk a krumplipürét a zöldséges ragura és süssük 180 fokon aranybarnára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Karácsonyi pulykarolád borsópürével

    A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsba vörösáfonyával és aszalt szilvával ízesített gesztenyepürét töltünk, feltekerjük, majd bacon-nel borítjuk be és így sütjük meg. Mellé tejszínes, fűszeres zöldborsópürét kínáljunk.

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...

  • Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

    A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti br...