A rizottókészítés apró trükkjeit vesszük lépésről lépésre ebben a zöldborsóval, friss spenóttal, parmezánnal, vajjal és a tetején pirított garnélarákkal készült receptben. Így még a kezdők sem ronthatják el ezt az olasz klasszikust!
Közepes nehézségű
3 személy
45 perc
Hozzávalók
3 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
20 dkg tisztított garnéla
2 marék bébispenót
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
18 dkg rizottó rizs
8 dkg vaj
olívaolaj
parmezán
1 dl fehérbor
6 dl alaplé
só
bors
hozzávalók 3 személyre
½ zacskó Bonduelle Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
20 dkg tisztított garnéla
2 marék bébispenót
1 kisebb hagyma
2 gerezd fokhagyma
18 dkg rizottó rizs
8 dkg vaj
olívaolaj
parmezán
1 dl fehérbor
6 dl alaplé
só
bors
Termékajánlatunk a recepthez
Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
lépés 1
A kiolvasztott garnélát sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben 2 dkg vajon pirítsuk meg és tegyük félre.
lépés 2
A hagymát vágjuk egészen apróra. Egy serpenyőben olvasszuk össze a maradék vaj felét egy löket olívaolajjal és kezdjük el dinsztelni a hagymát, pár perc kevergetés után dobjuk mellé az apróra vágott fokhagymát is.
lépés 3
Mikor a hagyma megdinsztelődött, kapcsoljunk magasabb hőfokra és szórjuk a serpenyőbe a rizst. Kevergessük rövid ideig, amíg a zsiradék minden rizsszemet befed, majd öntsük hozzá a bort. Miután az alkohol elpárolgott, vegyük újra közepesnél alacsonyabbra a hőfokot.
lépés 4
Kezdjük el a felmelegített alaplevet fokozatosan, merőkanalanként adagolni a rizshez és közben folyamatosan kevergessük. Mikor beszívta a folyadékot, jöhet a következő kanálnyi.
lépés 5
Kb. 20 perc elteltével, amikor a rizs már kellőképp puha (al dente), keverjük hozzá a zöldborsót és a spenótot. A rizottónak krémesnek, a rizsszemeknek haraphatónak kell lenniük, főzés közben is ellenőrizzük!
lépés 6
Végül keverjük hozzá a vajat és a reszelt parmezánt. Tálaláskor tegyünk 5-6 garnélát a rizottó tetejére.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsáv...
Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.
Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti br...
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ...