1. >Receptek
  2. >Kuszkusz saláta aszalt gyümölcsökkel és csicseriborsóval

Kuszkusz saláta aszalt gyümölcsökkel és csicseriborsóval

Különböző textúrákkal és édes-sós ízekkel játszó saláta recept a keleties ízek, valamint a csicseriborsó szerelmeseinek. A kuszkusz ráadásul nagyon egészséges gabonaféle, hamar elkészíthető és könnyen elérhető alapanyag.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab

150 g kuszkusz

1 répa

½ kígyóuborka

1 fürt koktélparadicsom

1 kisebb lilahagyma

1 marék aszalt vörösáfonya

10 szem aszalt sárgabarack

3 ek. szeletelt mandula

1 narancs

1 csokor petrezselyem

250 ml víz

½ tk. őrölt fahéj

½ tk. őrölt rómaikömény

¼ tk. füstölt pirospaprika

1 tk. dijoni mustár

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab

150 g kuszkusz

1 répa

½ kígyóuborka

1 fürt koktélparadicsom

1 kisebb lilahagyma

1 marék aszalt vörösáfonya

10 szem aszalt sárgabarack

3 ek. szeletelt mandula

1 narancs

1 csokor petrezselyem

250 ml víz

½ tk. őrölt fahéj

½ tk. őrölt rómaikömény

¼ tk. füstölt pirospaprika

1 tk. dijoni mustár

olívaolaj



bors
  1. lépés 1
    A kuszkuszt tegyük egy tálba, adjunk hozzá egy nagy csipet sót és öntsük le a forró vízzel, keverjük át, majd fedjük le és hagyjuk állni 10 percig.
  2. lépés 2
    Csöpögtessük le a csicseriborsót és a vörösbabot és öntsük egy salátástálba.
  3. lépés 3
    A répát reszeljük le nagylyukú reszelőn, a paradicsomot felezzük, az uborkát vágjuk félkarikára, a lilahagymát kockázzuk, majd tegyük a tálba és adjuk hozzá a kockára vágott aszalt sárgabarackot és az aszalt vörösáfonyát is.
  4. lépés 4
    A kuszkuszt keverjük át egy villával, majd adjuk azt is a salátához.
  5. lépés 5
    A narancs levét keverjük ki a mustárral és a fűszerekkel, majd folyamatos keverés mellett csurgassunk hozzá olívaolajat. Sózzuk borsozzuk, majd öntsük a salátához. Óvatosan keverjük át az egész salátát.
  6. lépés 6
    A mandulát pirítsuk meg száraz serpenyőben, a petrezselymet vágjuk apróra és végül ezeket is adjuk a tálhoz.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.

  • Fűszeres csicseriborsó sült csirkével

    Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze...

  • Darált húsos, gombás-babos töltött batyu

    Leveles tésztából készült háromszög alakú batyu recept darált húsos, gombás-babos töltelékkel. Tökél...