1. >Receptek
  2. >Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Prémium Gold Szuperédes Csemegekukorica

1 doboz Bonduelle Vörösbab

1 doboz Bonduelle Csicseriborsó

70 dkg darált pulykahús

1 lilahagyma

200 g koktélparadicsom

2 gerezd fokhagyma

100 g bulgur

1 csokor petrezselyem

1 lime

olívaolaj



bors

½ tk. szódabikarbóna

½ dl szóda
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Prémium Gold Szuperédes Csemegekukorica

1 doboz Bonduelle Vörösbab

1 doboz Bonduelle Csicseriborsó

70 dkg darált pulykahús

1 lilahagyma

200 g koktélparadicsom

2 gerezd fokhagyma

100 g bulgur

1 csokor petrezselyem

1 lime

olívaolaj



bors

½ tk. szódabikarbóna

½ dl szóda
  1. lépés 1
    Keverjük össze a darálthúst a reszelt fokhagymával, a szódabikarbónával és öntsük hozzá a szódát. Sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze. Tegyük a hűtőbe akár egy éjszakára is, de minimum 1 órára.
  2. lépés 2
    A bulgurt öntsük le kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, keverjük meg takarjuk le és hagyjuk állni 15 percig, hogy a szemek beszívják a vízet.
  3. lépés 3
    Tegyük egy tálba a kukoricát, a vörösbabot és a csicseriborsót. Adjuk hozzá a vékony szeletekre vágott lilahagymát, a megfelezett paradicsomot és az aprított petrezselymet.
  4. lépés 4
    Mikor elkészült a bulgur, hagyjuk kissé kihűlni, majd keverjük a salátához.
  5. lépés 5
    Facsarjuk egy tálkába a lime levét és csurgassunk hozzá olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk. Öntsük a salátára. Keverjük át.
  6. lépés 6
    A darálthúsból formázzunk kis hengereket, majd 180 fokos sütőben, a sütőrácsra helyezve (tegyünk alá egy tepsit, amire a zsiradék csöpög) süssük készre kb. 20 perc alatt.
  7. lépés 7
    Tálaláskor adjuk a csevapcsicsa mellé a színes bulgur salátából.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Fűszeres csicseriborsó sült csirkével

    Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.

  • Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval...

    A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen ...

  • Padlizsános csicseriborsó ragu tojással

    Készítsünk a megszokottól eltérő csicseriborsó ragut! Melegítsük össze a Bon Menu Marocco csicseribo...