Az olajat egy nagy, magas peremű serpenyőben megforrósítjuk, a halat rádobjuk, rázogatva kb. 3 perc alatt fehéredésig pirítjuk. Megsózzuk (kezdjünk 1 csapott kiskanálnyival), megborsozzuk.
lépés 3
Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverjük.
lépés 4
A harcsára öntjük, kevergetve 2 percig forraljuk, ezalatt a leve kellően besűrűsödik; sőt, ha túl űrűnek találnánk, egy kevés vízzel hígítjuk, de ez lehet a konzervkukorica leve is.
lépés 5
A kukoricát (akár levével együtt) beleöntjük, és éppen csak addig fűzzük, hogy a kukorica is átforrósodjék benne.
lépés 6
Végül a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük, megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk. Párolt rizs illik köretnek hozzá.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fus...
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Csirke saslik tortillában kukoricás salá...
Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegesség...
Kukoricás-csirkés enchilada
Mexikói töltött tortilla recept sütőben sütve: a tortillákat sült csirkével, fűszeres-enyhén csípős ...