1. >Receptek
  2. >Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával

Karfiolos zöldségfasírt narancsos lilakáposzta salátával

Karfiolos zöldségfasírt recept friss, vitamindús, roppanós lilakáposzta salátával, amit naranccsal, répacsíkokkal és aszalt vörösáfonyával tehetünk még kiegyensúlyozottabbá. Igazi téli fogás, amely mégis könnyű és egészséges.
Közepes nehézségű
4 személy
45 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos Krémleves Zöldségkeverék

1 tojás

1 nagy csokor petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

½ tk. őrölt római kömény

½ tk. őrölt koriander

kb. 4 ek. zsemlemorzsa

1 kisebb lilakáposzta fele

1 kicsi lilahagyma

2 db répa

1 marék aszalt vörösáfonya

2 narancs

3 ek. hántolt napraforgómag

olívaolaj

napraforgó olaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Karfiolos Krémleves Zöldségkeverék

1 tojás

1 nagy csokor petrezselyem

1 gerezd fokhagyma

½ tk. őrölt római kömény

½ tk. őrölt koriander

kb. 4 ek. zsemlemorzsa

1 kisebb lilakáposzta fele

1 kicsi lilahagyma

2 db répa

1 marék aszalt vörösáfonya

2 narancs

3 ek. hántolt napraforgómag

olívaolaj

napraforgó olaj



bors
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Gyorsfagyasztott sütőtökös krémleves zöldségk...
  1. lépés 1
    A salátához vágjuk a lilakáposztát vékony csíkokra, a lilahagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel vékonyan, a répát pedig zöldséghámozóval gyaluljuk szalagokra.
  2. lépés 2
    Filézzük ki az egyik narancsot (egy kis éles késsel vágjuk le óvatosan körben a narancs héját, úgy hogy a fehér részt is eltávolítjuk, így hozzáférve a narancshúshoz – majd a hártyák közül vágjuk ki a gerezdeket), vágjuk fel a petrezselyem felét is, majd adjuk a zöldségekhez. Keverjük bele a vörösáfonyát is.
  3. lépés 3
    Facsarjuk ki a másik narancs levét és kevergetés mellett öntsünk hozzá olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk a dresszinget, majd öntsük a salátára.
  4. lépés 4
    Adjuk forrásban lévő sós vízhez a Bonduelle Karfiolos Krémleves Zöldségkeveréket és főzzük 5 percig. Szűrjük le, rázogassuk egy kicsit a szűrőben, hogy minél kevesebb víz maradjon rajta.
  5. lépés 5
    Villával törjük össze (vagy aprítsuk össze késes aprítóban), majd reszeljük hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a fűszereket, a megmaradt petrezselymet apróra vágva és sózzuk, borsozzuk.
  6. lépés 6
    Adjuk hozzá a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen.
  7. lépés 7
    Formázzunk lapos lepénykéket a masszából és forró olajban süssük készre.
  8. lépés 8
    Tálaláskor szórjunk a hántolt napraforgómagból a színpompás salátára és kínáljuk hozzá a karfiolos ropogósokat.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojássa...

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.

  • Aranyszínű sültkarfiol saláta lencsével

    Gyönyörű színű saláta recept a különleges ízek kedvelőinek! Kurkumás-currys sült karfiolrózsák lencs...

  • Szalámis-mozzarellás karfiolrizs pizza

    A pizza izgalmas és gluténmentes változata, amit érdemes kipróbálni! A sütőben elősütött karfiolpizz...