1. >Receptek
  2. >Grillezett csirkemell kukoricás mexikói salátával

Grillezett csirkemell kukoricás mexikói salátával

Izgalmas, színes fogás, amely üdítően fog hatni a nyári kánikulában! Egyszerű grill recept, amely nagy kedvenc lesz kerti partikon, kicsik és nagyok boldogan fogyasztják majd.
Közepes nehézségű
2-3 személy
40 perc
10 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix

1 egész csirkemell filé

2 lime

1 nagy csokor koriander (fele a salátához)

2 gerezd fokhagyma

1 tk. őrölt chili

½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)

1 fürt koktélparadicsom

1 kis lilahagyma

1 marék tortilla chips

½ uborka



bors

olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Sombrero Mix

1 egész csirkemell filé

2 lime

1 nagy csokor koriander (fele a salátához)

2 gerezd fokhagyma

1 tk. őrölt chili

½ tk. őrölt görögszéna (elhagyható)

1 fürt koktélparadicsom

1 kis lilahagyma

1 marék tortilla chips

½ uborka



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    A csirkemellet vágjuk félbe, majd a két felet felezzük tovább. Csomagoljuk folpack-ba és klopfolóval vagy sodrófával lapítgassuk ki egyenletesre.
  2. lépés 2
    Keverjük ki az olívaolajat az egyik lime reszelt héjával és levével, reszeljük bele a fokhagymát, szórjuk bele az őrölt chilit és a görögszénát, az apróra vágott koriandert és sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    A csirkét tegyük egy zárható zacskóba, öntsük rá a pácot és legalább fél órára tegyük hűtőbe.
  4. lépés 4
    Addig állítsuk össze a salátát: szeleteljük fel a lilahagymát és a paradicsomot, az uborkát kockázzuk fel és tegyük őket egy salátás tálba, majd adjuk hozzá a Créatif Sombrero Mix-et. Facsarjuk bele a másik lime levét, adjuk hozzá az apróra vágott koriandert. Locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Tálalásig tegyük hűtőbe.
  5. lépés 5
    Forró grillserpenyőben süssük meg a csirkét, oldalanként kb. 5 percig.
  6. lépés 6
    Tálaláskor a salátát szórjuk meg a kissé összetört tortilla chips-szel és helyezzünk mellé egy frissen sült csirkemellet.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Karácsonyi pulykarolád borsópürével

    A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsba vörösáfonyával és aszalt szilvával ízesített gesztenyepürét töltünk, feltekerjük, majd bacon-nel borítjuk be és így sütjük meg. Mellé tejszínes, fűszeres zöldborsópürét kínáljunk.

  • Finn lazacleves zöldborsóval

    Rendkívül könnyen elkészíthető tejszínes-kapros ünnepi leves lazacfilével, póréhagymával, krumplival...

  • Csoki mousse aquafabából

    Mindössze három alapanyagból könnyű csokoládé mousse-t készíthetünk! Csak egy meglepő hozzávalóra, v...