1. >Receptek
  2. >Finn lazacleves zöldborsóval

Finn lazacleves zöldborsóval

Rendkívül könnyen elkészíthető tejszínes-kapros ünnepi leves lazacfilével, póréhagymával, krumplival, sárgarépával és finom zöldborsóval. Pirított, vajas rozskenyeret kínáljunk mellé.
Könnyű
4-6 személy
40 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó

300 g lazac

3 sárgarépa

3-4 közepes krumpli

1 póréhagyma

2 dl tejszín

1,2 l zöldségalaplé

1 csokor kapor

5 dkg vaj



bors

rozskenyér
hozzávalók 1 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó

300 g lazac

3 sárgarépa

3-4 közepes krumpli

1 póréhagyma

2 dl tejszín

1,2 l zöldségalaplé

1 csokor kapor

5 dkg vaj



bors

rozskenyér
  1. lépés 1
    Karikázzuk fel a póréhagymát és a répát, a krumplit kockázzuk fel. Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb lábosban és pároljuk rajta néhány percig a répát és a póréhagymát, majd adjuk hozzá a krumplit is.
  2. lépés 2
    Öntsük fel az alaplével és sózzuk, borsozzuk. Főzzük kb. 15 percig, ameddig a krumpli megpuhul.
  3. lépés 3
    Adjuk a leveshez a felkockázott lazacot, a tejszínt és az aprított kaprot, majd a zöldborsót is. Forrósítsuk fel a levest, de már ne főzzük.
  4. lépés 4
    Tálaláskor kínáljunk a forró lazacos, zöldborsós leves mellé rozskenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Zöldborsós-lazacos fusilli

    Tésztaimádók figyelem! A megszokott paradicsomszószos tészta helyett, válasszuk a lazaccal és zsenge zöldborsóval készített fusilli receptet. Biztosan szeretni fogjuk!

  • Mentás-újhagymás zöldborsókrémleves

    Nagyon gyors és egyszerű, viszont a mentától és sok újhagymától mégis különleges, élénkzöld színű le...

  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, ri...