1. >Receptek
  2. >Gombás-gorgonzolás tekercsek karamellizált hagymával

Gombás-gorgonzolás tekercsek karamellizált hagymával

Telt, melengető ízű leveles tésztába töltött snack. Praktikus uzsonnára, de a sörkorcsolyának sem utolsó csigákat szinte bárki könnyedén elkészítheti bolti, konyhakész alapanyagból.
Közepes nehézségű
4 személy
70 perc
25 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle prémium szeletelt gombafejek

1 csomag leveles tészta

15 dkg gorgonzola

1 nagyobb lilahagyma

1 tojássárgája és 1 egész tojás

1 ek. barnacukor

friss kakukkfű

2 ek balzsamecet

olívaolaj

2 dkg vaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle prémium szeletelt gombafejek

1 csomag leveles tészta

15 dkg gorgonzola

1 nagyobb lilahagyma

1 tojássárgája és 1 egész tojás

1 ek. barnacukor

friss kakukkfű

2 ek balzsamecet

olívaolaj

2 dkg vaj



bors
  1. lépés 1
    A hagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel vékonyan. Vaj és olívaolaj keverékén kezdjük el párolni, enyhén sózzuk. Ha kezd összeesni, szórjuk rá a barnacukrot és pároljuk kb. 10 percig, végül locsoljuk meg a balzsamecetettel.
  2. lépés 2
    A gombát szűrjük le és adjuk a hagymához, melegítsük össze, morzsoljuk bele a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a tojássárgájával.
  3. lépés 3
    A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  4. lépés 4
    Tekerjük ki a levelestésztát és kenjük meg a gorgonzolával, majd kanalazzuk rá a gombás tölteléket és simítsuk el egyenletesen. Ha keményebb, szilárdabb gorgonzolát vettünk, morzsoljuk rá azt a gombás töltelékre.
  5. lépés 5
    A hosszabb felétől indulva tekerjük fel a tésztát, majd az így kapott kígyót vágjuk kb. 2 cm-es szeletkékre, amiket fektessünk sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. lépés 6
    Verjük fel a tojás és kenjük meg vele a csigák tetejét.
  7. lépés 7
    Az előmelegített sütőben süssük aranybarnára (kb. 25 perc).
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Darált húsos, gombás-babos töltött batyu

    Leveles tésztából készült háromszög alakú batyu recept darált húsos, gombás-babos töltelékkel. Tökéletes piknikre vagy uzsonnára, mivel jól szállítható. Friss salátával kiegészítve könnyű vacsorának is kiváló. Elkészítésében a gyerekek is segédkezhetnek.

  • Sós galette zöldborsóval és kecskesajtta...

    A sós, felhajtogatott szélű francia pite receptbe most gomba, spenót és zöldborsó kerül, kiegészítve...

  • Zöldborsós, gombás zúzapörkölt

    Zúzapörkölt Bonduelle zöldborsó konzerv és csiperkegomba alapanyagokból. A magyaros konyha szerelmes...