Indiai fűszerek és krémes sütőtök meglepően finom kombinációja. Ez a recept első fogásként vagy önmagában is megnyeri az egzotikus és finom ízek rajongóit!
Az olajon pároljuk meg a finomra vágott vöröshagymát, az utolsó 1-2 percben reszeljük hozzá a fokhagymát és a gyömbért is, majd szórjuk meg a curryvel és pirítsuk együtt rövid ideig.
lépés 2
Adjuk hozzá a konzervparadicsomot és a vöröslencsét, majd öntsük fel az alaplével/vízzel és sózzuk, borsozzuk.
lépés 3
15 perc elteltével, amikor a lencse megpuhult, adjuk a leveshez a Bonduelle zöldségkeveréket. Főzzük 5 percig, majd pürésítsük a levest.
lépés 4
Pirítsuk meg a lepénykenyeret egy száraz serpenyőben, majd jöhet a tálalás: a kimert levest szórjuk meg pirított hagymával és friss korianderrel, kanalazzunk rá egy kevés joghurtot, valamint kínáljuk mellé a lepénykenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend▶
Kókusztejes krumplifőzelék kukoricával
Miért ne lehetne egy főzelék recept a megszokottól eltérő? A sok zöldséggel, kókusztejjel, enyhén csípős-fűszeres zöld curry pasztával készült főzeléket a végén koriander levelek és omlett csíkok koronázzák meg.
Kukoricás-sütőtökös palacsinták
Tegye fel a kezét, aki nem szereti a palacsintát! A fahéjas-gyömbéres ízesítésű, édes palacsinták té...
Fűszeres lencsével töltött sütőtök
Krémesen lágy, fűszeres lencsével töltött sütőtök - egészséges opció, ha egy kis kényeztetésre vágyu...