1. >Receptek
  2. >Csirke baszk módra

Csirke baszk módra

A nyári zöldségszezon végén járunk, de még mindig gyönyörű példányokat lehet kapni a piacon vagy a zöldségesnél. Főzzünk baszk stílusú csirkét paradicsommal, paprikával és hagymával ízesítve. Gyorsan elkészül!
Közepes nehézségű
4 személy
20 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
2 csirkemell

1 vastag szelet Bayonne-i vagy serrano sonka

2 piros paprika

2 zöld paprika

2 nagy paradicsom vagy 1 doboz paradicsom szósz

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 babérlevél

1 ek füstölt édes paprika

1 ek olívaolaj

Tálalás: fehér rizs, tölgylevél saláta
hozzávalók 4 személyre
2 csirkemell

1 vastag szelet Bayonne-i vagy serrano sonka

2 piros paprika

2 zöld paprika

2 nagy paradicsom vagy 1 doboz paradicsom szósz

1 vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 babérlevél

1 ek füstölt édes paprika

1 ek olívaolaj

Tálalás: fehér rizs, tölgylevél saláta
  1. lépés 1
    Hámozzunk meg és aprítsuk fel a vöröshagymát. Vágjuk négy darabba a paprikákat, távolítsuk el a magokat. Egy zöldséghámozó segítségével hámozzuk meg őket, majd vágjuk csíkokra. Kockázzuk fel a paradicsomokat. Zúzzuk össze a fokhagymát, anélkül, hogy meghámoznánk.
  2. lépés 2
    Szeleteljük kisebb darabokra a csirkemell filét és a sonkát. Olívaolajban pirítsuk meg a csirke- és sonkadarabokat, amíg aranyszínűvé nem válnak. Tegyük félre egy tányérra.
  3. lépés 3
    Pirítsuk meg a vöröshagymát egy serpenyőben. Adjuk hozzá a füstölt paprikát, keverjük össze és pároljuk 5 percig.
  4. lépés 4
    Végül adjuk hozzá a paradicsomot, a fokhagymát és a babérlevelet. Sózzuk és borsozzuk meg az ételt. Fedjük le és további 15 percig főzzük. Rizzsel vagy salátával tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Karácsonyi pulykarolád borsópürével

    A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsba vörösáfonyával és aszalt szilvával ízesített gesztenyepürét töltünk, feltekerjük, majd bacon-nel borítjuk be és így sütjük meg. Mellé tejszínes, fűszeres zöldborsópürét kínáljunk.

  • Padlizsános csicseriborsó ragu tojással

    Készítsünk a megszokottól eltérő csicseriborsó ragut! Melegítsük össze a Bon Menu Marocco csicseribo...

  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós l...