1. >Receptek
  2. >BBQ csirkecomb kukoricás coleslaw salátával

BBQ csirkecomb kukoricás coleslaw salátával

Ízletes, saját készítésű BBQ szószban pácolt sült csirkecombok friss, ropogós kukoricás coleslaw-val tálalva. A recept szerint a coleslaw saláta ezúttal nem majonézzel készül, hanem nyári verzióban lime-os, mézes, olívaolajos öntettel.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Prémium Gold csemegekukorica

6 csirkecomb

¼ fejes káposzta

2 répa

1 kis lilahagyma

150 g ketchup

2 ek. fehérborecet

3 ek. barna cukor

1 ek. méz

1 ek. Worcestershire szósz

1 tk. füstölt pirospaprika

1 tk. dijoni mustár (vagy angol mustár)

1 ek. étolaj



bors

1 lime

1 ek.méz

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Prémium Gold csemegekukorica

6 csirkecomb

¼ fejes káposzta

2 répa

1 kis lilahagyma

150 g ketchup

2 ek. fehérborecet

3 ek. barna cukor

1 ek. méz

1 ek. Worcestershire szósz

1 tk. füstölt pirospaprika

1 tk. dijoni mustár (vagy angol mustár)

1 ek. étolaj



bors

1 lime

1 ek.méz

olívaolaj
    Termékajánlatunk a recepthez
  • Gold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Egy lábasban keverjük össze a ketchupot, fehérborecetet, barna cukrot, mézet, Worcestershire szószt, füstölt pirospaprikát, mustárt és az étolajat. Melegítsük forrásig, majd kis tűzön kevergessük 5-10 percig, ameddig kissé besűrűsödik.
  2. lépés 2
    A csirkecombokat tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük rá a kihűlt BBQ szószt és tegyük a hűtőbe legalább 1 órára.
  3. lépés 3
    A káposztát gyaluljuk le vagy vágjuk fel nagyon vékonyan, a répát reszeljük le, a hagymát vágjuk vékony szeletekre.
  4. lépés 4
    Tegyük a zöldségeket egy tálba és adjuk hozzá a kukoricát. Keverjük ki a lime levét a mézzel, majd adjuk hozzá az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk, keverjük jól el és öntsük a coleslaw-ra. Tegyük hűtőbe.
  5. lépés 5
    A csirkecombot tegyük egy tepsire alufóliával takarjuk le és süssük 180 fokos sütőben 40 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük további negyed órát.
  6. lépés 6
    Tálaláskor a frissen sült BBQ csirkecomb mellé kínáljunk a kukoricás coleslaw-ból.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Karácsonyi pulykarolád borsópürével

    A pulykarolád tökéletes karácsonyi vacsora, ráadásul rendkívül könnyű elkészíteni. A kiklopfolt húsba vörösáfonyával és aszalt szilvával ízesített gesztenyepürét töltünk, feltekerjük, majd bacon-nel borítjuk be és így sütjük meg. Mellé tejszínes, fűszeres zöldborsópürét kínáljunk.

  • Padlizsános csicseriborsó ragu tojással

    Készítsünk a megszokottól eltérő csicseriborsó ragut! Melegítsük össze a Bon Menu Marocco csicseribo...

  • Fűszeres lencseraguval töltött padlizsán

    Próbáljunk ki egy izgalmas töltött padlizsán receptet! A félbevágott zöldségeket töltsük meg Bon Men...