Bonduelle
Bonduelle logo
06-80 200-503
P60M
Recept képe
Lencse, csilisbab módjára
laktózmentes
diómentes
szezámmagmentes
földimogyorómentes
rákmentes

Hozzávalók

  • 30 dkg darált marhacomb vagy -lapocka,
    1 kisebb vöröshagyma,
    2-3 evőkanál olaj,
    1 csilipaprika vagy 1 mokkáskanál csilipor (Erős Pista is lehet),
    2 gerezd fokhagyma,
    só,
    késhegynyi őrölt fekete bors,
    2 kisebb paradicsom,
    2 dl marhahúsleves (leveskockából is jó),
    1-1 mokkáskanálnyi szárított kakukkfű és origano,
    2-2 kiskanál paradicsompüré és sötét szójaszósz,
    1 mokkáskanál kristálycukor
    2 doboz Bonduelle Lencse

Elkészítés

1. A marhahúst a megtisztított, finomra vágott hagymával az olajon kevergetve 8-10 perc alatt megpirítjuk. Félidőben belekeverjük a kimagozott, nagyon apróra vágott csilipaprikát vagy csiliport és a zúzott fokhagymát is.
2. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a meghámozott apróra vágott paradicsomot hozzáadjuk, a levest ráöntjük. A kakukkfűvel és az origanóval fűszerezzük, a paradicsompürével, a szójaszósszal és a cukorral ízesítjük. Ha a leve forr, kis lángra állítjuk, kis rést hagyna lefödjük, kb. 30 percig pároljuk. Amikor kész, a levével együtt hozzáadott lencsével gazdagítjuk, 3-4 percig főzzük, utána fűszerezzük.

Termékeinkkel kapcsolatos kérdéseivel hívja Vevőszolgálatunkat a 06-80-200-503-as telefonszámon!