1. >Receptek
  2. >Zöldfűszeres frittata zöldborsóval

Zöldfűszeres frittata zöldborsóval

Könnyű, nyári recept az olaszok tojáslepénye zöldborsóval, friss nyári zöldfűszerekkel, újkrumplival, sonkával, spenóttal és cheddar sajttal. Zöldsalátával tálalva finom ebéd vagy vacsora lehet.
Könnyű
7 személy
45 perc
Hozzávalók
7 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Zsenge Zöldborsó

8 tojás

80 g bébi spenót

3 közepes újkrumpli

3 szelet füstölt sonka

6 dkg cheddar

friss zöldfűszerek (petrezselyem, kapor, bazsalikom)

200 g zöldsaláta-mix

3 dkg vaj

3 ek. olívaolaj

almaecet



bors
hozzávalók 7 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Zsenge Zöldborsó

8 tojás

80 g bébi spenót

3 közepes újkrumpli

3 szelet füstölt sonka

6 dkg cheddar

friss zöldfűszerek (petrezselyem, kapor, bazsalikom)

200 g zöldsaláta-mix

3 dkg vaj

3 ek. olívaolaj

almaecet



bors
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. lépés 2
    Az újkrumplit vágjuk vékony szeletekre és egy nagy (sütőbe is helyezhető) serpenyőben vaj és olaj keverékén kezdjük el megsütni. Sózzuk meg kissé. Kb. 5 perc elteltével fordítsuk meg a szeleteket és süssük készre.
  3. lépés 3
    Vágjuk fel a sonkát kisebb darabokra és adjuk a krumplihoz a zöldborsóval együtt.
  4. lépés 4
    A bébispenótot tegyük egy szűrőbe és öntsük le forrásban lévő vízzel, hogy a levelek összeessenek. Nyomkodjuk ki belőlük a felesleges vizet és vágjuk fel nagyobb darabokra.
  5. lépés 5
    Verjük fel a tojást, sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá a reszelt cheddart és a bébi spenótot, majd öntsük a serpenyőbe.
  6. lépés 6
    Mikor a lepény alja kezd megszilárdulni tegyük át a sütőbe kb. 10 percre.
  7. lépés 7
    A zöldsalátát tépkedjük kisebb falatokra, sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg egy kevés almaecettel és olívaolajjal.
  8. lépés 8
    Tálaláskor szórjuk meg a frittatát a friss, vágott zöldfűszerekkel és halmozzunk mellé a salátából.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Húsvéti töltött tojás

    Az egyik legnagyszerűbb húsvéti hidegtál recept a töltött tojás, amit most kétféle izgalmas krémmel töltünk meg: a lencsés és zöldborsós változat is garantáltan elnyeri a vendégek tetszését. Látványos, ízletes, egyben ötletes húsvéti finomság az ünnepi asztalra.

  • Krumplis-zöldborsós halfasírt lime-os, c...

    Kívül ropogós, belül puha és krémes halfasírt fehér húsú tengerihallal, zöldborsóval, újhagymával és...

  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, ri...