1. >Receptek
  2. >Töltött kaliforniai paprika harissás Cerealival

Töltött kaliforniai paprika harissás Cerealival

Sütőben sült színes kaliforniai paprikák, a fokhagymás, chilis, fűszeres harissa pasztával átforgatott sütőtökös-hajdinás Cerealival és csicseriborsóval töltve. Reszelt citromhéj, kevés citromlé és friss petrezselyem tökéletesíti az ízeket a receptben. Opcionálisan kerülhet a tetejére sajt is.
Közepes nehézségű
3-6 személy
30 perc
30 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 zacskó Bonduelle Cereali sütőtök és hajdina keverék

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 piros kaliforniai paprika

1 sárga kaliforniai paprika

1 zöld kaliforniai paprika

8-10 szem koktélparadicsom

2 gerezd fokhagyma

1 citrom

1 csokor petrezselyem

6 dkg cheddar

2 tk. harissa



bors

olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 zacskó Bonduelle Cereali sütőtök és hajdina keverék

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 piros kaliforniai paprika

1 sárga kaliforniai paprika

1 zöld kaliforniai paprika

8-10 szem koktélparadicsom

2 gerezd fokhagyma

1 citrom

1 csokor petrezselyem

6 dkg cheddar

2 tk. harissa



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. lépés 2
    Egy serpenyőben hevítsünk olajat és dobjuk rá az apróra vágott fokhagymát, pár perc után adjuk hozzá a megfelezett koktélparadicsomot és harissát, és nagy lángon kevergessük.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a sütőtök és hajdina keveréket és a csicseriborsó konzervet, sózzuk, borsozzuk és forrósítsuk össze.
  4. lépés 4
    Reszeljük bele a citrom héját, facsarjuk bele fél citrom levét és keverjük bele az apróra vágott petrezselymet is (a tálaláshoz tegyünk félre egy keveset).
  5. lépés 5
    A paprikákat vágjuk félbe és magozzuk ki. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal és kissé sózzuk, borsozzuk a belsejüket.
  6. lépés 6
    Halmozzunk a paprikafelekre a töltelékből, majd tepsire téve, süssük őket 25-30 percig. Mielőtt letelik a sütési idő, pár perccel hamarabb szórjuk meg reszelt cheddarral és toljuk vissza, hogy a sajt ráolvadjon.
  7. lépés 7
    Forrón tálaljuk, a maradék petrezselyemmel megszórva.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Pulyka csevap kukoricás bulgur salátával

    A csevapcsicsa pulykahúsból készült változata tökéletes nyári recept, amely serpenyőben, de grillezve is elkészíthető! Tálaljuk csicseriborsóval, kukoricával és vörösbabbal gazdagított bulgur salátával, amit olívaolajos-chilis-lime-os öntettel tehetünk még ízletesebbé.

  • Fűszeres csicseriborsó sült csirkével

    Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze...

  • Citromos csicseriborsó fasírt

    Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseri...