1. >Receptek
  2. >Spenótos-kecskesajtos croque monsieur

Spenótos-kecskesajtos croque monsieur

A méltán híres francia pirítós ötlete az ausztrál őslakosoktól ered. Franciaországban először 1910-ben kínálták à la carte egy bisztróban, és még Marcel Proust is megemlítette híres Bimbózó lányok árnyékában című művében!
Könnyű
2 személy
15 perc
15 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
2 személyre
8 szelet szendvics kenyér

1 csomag Bonduelle fagyasztott spenót

200 g kecskesajt

2 ek tejszín

só, bors

vaj
hozzávalók 2 személyre
8 szelet szendvics kenyér

1 csomag Bonduelle fagyasztott spenót

200 g kecskesajt

2 ek tejszín

só, bors

vaj
  1. lépés 1
    Készítsük elő a fagyasztott spenótot. Olvasszuk ki a csomagoláson található utasítások szerint.
  2. lépés 2
    Adjuk hozzá a kecskesajtot és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és addig keverjük, amíg sima és krémes textúrát nem kapunk.
  3. lépés 3
    Helyezzünk 4 szelet kenyeret egy tiszta munkafelületre. Kenjük meg mindegyiket a spenótos kecskesajttal. Borítsuk a tetejére a maradék kenyérszeleteket.
  4. lépés 4
    A croque-monsieurt többféleképpen elkészíthetjük: sütőben, serpenyőben vagy szendvicssütőben. Sütőben 10–15 percig süssük 200° C-on. Szendvicssütőnél kövessük a használati utasítást. A serpenyőben történő elkészítéshez alacsony lángon olvasszunk meg egy diónyi vajat, és mindkét oldalon 3-5 percig süssük a szendvicset, miközben spatulával finoman lenyomkodjuk.
  5. lépés 5
    Tálaljuk forrón zöldsalátával, paradicsomsalátával, füstölt hal mellé vagy tükörtojással.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Spenótos kosárkák

    Spenót, tojás és szendvics kenyér. Semmi másra nem lesz szükségünk a szupergyors, spenótos kosárkák elkészítéséhez, melyek izgalmas előételként szolgálhatnak egy pikniken vagy vasárnapi brunchon.

  • Spenót pestos tészta

    Melyik klasszikus készíthető el leggyorsabban? Amit mindenki szeret? Természetesen a tészta! A világ...

  • Spenótos zöldborsókrémleves

    Szuperzöld borsóleves, teli zsenge és vitamindús zöldségekkel. Nem kérdés, hogy megmelengeti a lelkü...