Pinterest

Pikáns sült édesburgonyás csicseriborsó saláta

Télen is gondolkodhatunk salátákban! A pikánsan fűszerezett sült édesburgonyás csicseriborsóhoz jól illik a kecskesajt, amit durvára vágott dióval, petrezselyemmel és lime-os dresszinggel tehetünk még különlegesebbé.
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
25 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

60 dkg édesburgonya

1 kisebb fej vöröshagyma

2 tk római kömény

1 tk cayenne bors

10 dkg lágy kecskesajt

1 nagy csokor petrezselyem

1 nagy marék dió

1 lime

1 gerezd fokhagyma

só, bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

60 dkg édesburgonya

1 kisebb fej vöröshagyma

2 tk római kömény

1 tk cayenne bors

10 dkg lágy kecskesajt

1 nagy csokor petrezselyem

1 nagy marék dió

1 lime

1 gerezd fokhagyma

só, bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur CsicseriborsóVapeur Csicseriborsó
  1. lépés 1
    Az édesburgonyát pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra. A hagymát vágjuk karikára. Egy tepsin alaposan keverjük össze az édesburgonyát és a hagymát olívaolajjal, sóval, borssal és a rómaiköménnyel, majd süssük 200 fokra előmelegített sütőben. 15 perc elteltével keverjük hozzá a csicseriborsót is és süssük további 10 percig
  2. lépés 2
    Készítsük el a dresszinget: egy kis befőttesüvegbe reszeljük bele a fokhagymát, a lime héját, csavarjuk bele a levét, szórjuk bele a cayenne borsot, majd öntsünk hozzá 4 ek olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd rázzuk alaposan össze.
  3. lépés 3
    Amikor elkészült a sült édesburgonyás csicseriborsó, öntsük egy salátástálba, adjuk hozzá a durvára vágott diót, a vágott petrezselymet, öntsük rá a dresszinget és óvatosan keverjük össze. Végezetül szórjuk meg a kecskesajttal és még melegen tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével

    Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével

    Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.

  • Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel

    Spanyol krumplis omlett csicseriborsóval és chilivel

    A spanyolok frittatája egy serpenyőben sütött, kívül ropogós, belül puha omlett. Hidegen és melegen is kiválóan tálalható recept, szeletelve ebédre vagy uzsonnára is magunkkal vihetjük.

  • Spenótos-fetás-csicseriborsós Sigara börek

    Spenótos-fetás-csicseriborsós Sigara börek

    Kívül ropogós, belül krémes török snack receptje, ami akár reggelire, akár a nap bármely szakában, vagy vendégváróként is tökéletes. A töltelék rétestésztába van csomagolva, „cigaretta” formára hajtogatva, majd kisütve. Joghurtba mártogatva különlegesen finom.