1. >Receptek
  2. >Majonézes krumplisaláta

Majonézes krumplisaláta

Rendkívül finom majonézes krumplisaláta, ha egyszer kipróbáljuk, nem keresünk többé húsvéti receptet. A majonézhez rengeteg friss zöldfűszert adunk, ezt keverjük óvatosan a főtt burgonyához. Lilahagymával, ropogós bacon darabokkal, zöldborsóval és keménytojással tesszük még ízletesebbé.
Könnyű
6 személy
50 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 kg kifliburgonya

20 dkg kockázott bacon

1 lilahagyma

3 szál zellerszár

2 dl tejföl

5 ek majonéz

2 tk dijoni mustár

2 tk fehérborecet

1 tk pirospaprika

½ tk fokhagymapor

1 citrom reszelt héja

1-1 kis csokor snidling, kapor és petrezselyem

só, bors

olívaolaj

tálaláshoz: 4 keményre főzött tojás és rozskenyér
hozzávalók 6 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 kg kifliburgonya

20 dkg kockázott bacon

1 lilahagyma

3 szál zellerszár

2 dl tejföl

5 ek majonéz

2 tk dijoni mustár

2 tk fehérborecet

1 tk pirospaprika

½ tk fokhagymapor

1 citrom reszelt héja

1-1 kis csokor snidling, kapor és petrezselyem

só, bors

olívaolaj

tálaláshoz: 4 keményre főzött tojás és rozskenyér
  1. lépés 1
    A megmosott kifliburgonyát főzzük meg sós vízben, majd hűtsük le hideg vízben, és vágjuk nagyobb darabokra.
  2. lépés 2
    A felkockázott bacont kevés olívaolajon süssük ropogósra, majd tegyük félre.
  3. lépés 3
    A zöldborsót 3 percig főzzük sós, lobogó vízben, majd szűrjük le és tegyük félre.
  4. lépés 4
    Daraboljuk fel a zellerszárat, karikázzuk fel a lilahagymát, aprítsuk fel a zöldfűszereket.
  5. lépés 5
    Készítsük el a majonézes öntetet: keverjük össze egy nagyobb tálban a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a fehérborecetet, adjuk hozzá az aprított zöldfűszereket, a pirospaprikát és a fokhagymaport. Reszeljük bele a citrom héját és sózzuk, borsozzuk.
  6. lépés 6
    Óvatos mozdulatokkal keverjük össze a főtt burgonyát a majonézes öntettel és a zöldborsóval, majd tegyük át egy nagyobb tálaló tányérra. Szórjuk meg a bacon-nel, a zellerszárral és tegyük rá a lilahagymát is.
  7. lépés 7
    Tálaláskor díszítsük a majonézes zöldborsós burgonyasalátát főtt tojással és további zöldfűszerrel, kínáljunk mellé rozskenyeret.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Húsvéti töltött tojás

    Az egyik legnagyszerűbb húsvéti hidegtál recept a töltött tojás, amit most kétféle izgalmas krémmel töltünk meg: a lencsés és zöldborsós változat is garantáltan elnyeri a vendégek tetszését. Látványos, ízletes, egyben ötletes húsvéti finomság az ünnepi asztalra.

  • Krumplis-zöldborsós halfasírt lime-os, c...

    Kívül ropogós, belül puha és krémes halfasírt fehér húsú tengerihallal, zöldborsóval, újhagymával és...

  • Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukor...

    Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, ri...