1. >Receptek
  2. >Hideg salátaleves

Hideg salátaleves

Ki gondolta volna? A saláta főzve is finom! Hideg saláta- és mentalevesünk remek felüdülést nyújt a nyári melegben, ráadásul ideális megoldás a maradék saláta feldolgozásához.
Könnyű
4 személy
10 perc
20 perc
Hozzávalók
Hozzávalók
4 személyre
1 nagyobb burgonya

1 fehérhagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek. olívaolaj

280 g salátaszív

40 cl tej

40 cl zöldség alaplé

néhány mentalevél

só, bors
hozzávalók 4 személyre
1 nagyobb burgonya

1 fehérhagyma

1 gerezd fokhagyma

2 ek. olívaolaj

280 g salátaszív

40 cl tej

40 cl zöldség alaplé

néhány mentalevél

só, bors
  1. lépés 1
    Hámozzunk meg le és kockázzunk fel 1 nagyobb burgonyát, 1 db fehérhagymát és 1 gerezd fokhagymát.
  2. lépés 2
    Melegítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat. Pirítsuk meg a hagymával és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a burgonyát. Majd tegyük hozzá a salátát is, ezután pedig öntsük fel 40 cl tejjel és ugyanennyi zöldség alaplével. Sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, fedjük le és főzzük 20 percig.
  3. lépés 3
    Adjunk hozzá pár mentalevelet, miközben alaposan megkeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőszekrénybe legalább 4 órára. Néhány csepp olívaolajjal tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Csirkehúsos-babos saláta

    Nyári grillestéket idéző barbeque fűszerezésű babos saláta ropogósra sült csirkehússal és egy kis szalonnával. Grillszezon alatt akár kint is elkészíthetjük, szezonon kívül pedig egyszerűen serpenyőben is megsüthetjük a húsokat.

  • Grillezett kukoricasaláta

    Kukorica rajongók figyelmébe ajánljuk ezt a fejedelmi vajas-füstös paprikás grillezett kukorica salá...

  • Kukoricás-mangós töltött saláta

    Előételt keresünk a hétvégi grillezéshez? Készítsünk töltött salátát! A római saláta nagy, ropogós l...